Medicul Călin Ciontu, judecat pentru corupţie în dosarul operaţiilor estetice, retras de pe lista consilierilor ministrului Sănătăţii

Medicul Călin Ciontu, acuzat de fapte de corupţie în dosarul operaţiilor estetice de la Spitalul de Arşi, a fost retras de pe lista consilierilor onorifici ai ministrului Sănătăţii, potrivit site-ului ministerului Sănătăţii.

713 afișări
Imaginea articolului Medicul Călin Ciontu, judecat pentru corupţie în dosarul operaţiilor estetice, retras de pe lista consilierilor ministrului Sănătăţii

Medicul Călin Ciontu, judecat pentru corupţie, retras de pe lista consilierilor ministrului Sănătăţii

Medicul Călin Ciontu fusese numit consilier onorific al lui Victor Costache, el ocupând această funcţie începând din 5 decembrie. Ulterior, după ce presa a scris că medicul este judecat pentru mai multe fapte de corupţie, numele lui a fost scos de pe lista consilierilor ministrului Sănătăţii.

Între consilierii lui Costache se mai află o persoană care are probleme cu legea. Este vorba despre Maria Mihaela Constantin, cea care este vizată de ancheta penală desfăşurată la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, declanşată în mai 2016 de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Imre Sandor Benedek este un alt consilier care s-a aflat în vizorul opiniei publice. În 2011, Agenţia de Integritate a contatat că acesta s-a aflat în conflict de interese. Inspectorii de integritate au stabilit că Imre Sandor Benedek, în calitatea de manager al Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a încheiat contracte cu o societate la care era asociat.

În prezent, ministrul Sănătăţii are 17 consilieri. Este vorba despre Cătălina Arsenescu Georgescu, Răzvan Daniel Chivu, Marinel Ciprian Ene, Lucian Timofticiuc, Laura Năstăsescu, Alexandra Tamaş, Tatiana Melnic, Livia Stan, Dan Sabău, Alexandru Burlacu, Roxana Hainagiu, Liuba Petru, Imre Sandor Benedek, Sultan Sheriff, Yeung Khee Kak, Florin Vasile Stamatian şi Maria Mihaela Constantin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici