Video Ministrul Educaţiei: Situaţia celor care au absolvit programe neautorizate la "Spiru Haret", decisă în septembrie - VIDEO

Situaţia celor care au absolvit programe neacreditate sau neautorizate la Universitatea "Spiru Haret" va fi decisă în luna septembrie, prin ordin al ministrului Educaţiei, la propunerea ARACIS şi cu avizul rectorilor, a declarat, joi, ministrul Daniel Funeriu, într-un interviu pentru "Gândul" .

3260 afișări

Ministrul Educaţiei a spus pentru Gândul că au fost mulţi absolvenţi de programe care nu erau acreditate sau autorizate provizoriu, iar instituţia pe care o conduce nu are competenţa de a anula diplome, dar în Legea educaţiei s-a stabilit că situaţia acestor absolvenţi va fi decisă prin ordin de ministru, la propunerea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) şi cu avizul consiliului naţional al rectorilor.

Daniel Funeriu a precizat că acest lucru ar putea fi finalizat în luna septembrie, solicitând ARACIS să elaboreze o propunere care este deja în avizare.

Întrebat dacă Universitatea "Spiru 'Haret" a fost benefică pentru societate, ministrul a răspuns că procesele de învăţământ sub standarde, de la multe universităţi, nu au fost benefice societăţii româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici