Ministrul Energiei: Cine anunţă sau propune închiderea mineritului ori nu ştie, ori minte ca să destabilizeze

Desfinţarea mineritului în România nu poate fi luată în calcul şi cine anunţă închiderea acestui domeniu ori nu ştie, ori minte ca să destabilizeze această zonă, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

1005 afișări
Imaginea articolului Ministrul Energiei: Cine anunţă sau propune închiderea mineritului ori nu ştie, ori minte ca să destabilizeze

Ministrul Energiei: Cine anunţă sau propune închiderea mineritului ori nu ştie, ori minte ca să destabilizeze

Grigorescu a făcut aceste afirmaţii miercuri, la Guvern, după ce a anunţat că Executivul va acorda un ajutor complementar persoanelor disponibilizate din domeniul energetic.

"Producţia internă de energie, consumul nostru, provine între 20 şi 30% din cărbune, ca atare desfiinţarea mineritului în România nu poate fi luată în calcul. Cine anunţă sau propune închiderea mineritului în România ori nu ştie despre ce vorbeşte, ori minte pentru a destabiliza această zonă din România", a spus ministrul Energiei.

În acest context, el a făcut un apel ca situaţia dificilă a mineritului să nu mai fie exploatată din dorinţa de a obţine capital politic.

"Sunt nemulţumit de faptul că situaţia complicată (a mineritului-n.r.) a devenit subiect de campanie electorală, mai ales atunci când cei care aduc în discuţie acest subiect sunt tocmai cei care au avut datoria în trecut să nu lase aceste companii să ajungă într-o situaţie dificilă, sigur acest lucru mă întristează. Asigur că în ciuda dificultăţilor vom reuşi să salvăm aceste companii şi să evităm un pericol real la adresa securităţii energetice şi fac şi pe această cale un apel astfel încât să evităm implicări politice în sectorul energetic, pentru că există soluţii, pentru că se implementează planuri concrete, dar avem în acelaşi timp şi dezinformări sau lucuri care provoacă tensiuni sociale inutile şi care nu fac bine nimănui", a afirmat ministrul Energiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici