Ministrul Muncii anunţă că va publica lista judeţelor cu întârzieri mari în recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat duminică, faptul că va publica, într-o săptămână, lista judeţelor unde sunt întârzieri mari în recalcularea pensiilor. Acesta crede că situaţia este generalizată în ţară, cauzată de un management defectuos..

869 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii anunţă că va publica lista judeţelor cu întârzieri mari în recalcularea pensiilor

Foto: Pixabay

„Este o situaţie generalizată, din păcate. Sistemul public a uitat să lucreze pentru pensionari, în sensul în care îşi găseşte o tonă de scuze şi nu are soluţii pentru remedierea problemelor. Sunt probleme şi în Bucureşti, la casele locale de pensii, dar şi în ţară. Voi face publică lista tuturor judeţelor unde întârzierile sunt de 6 luni. Îmi scriu pensionarii că termene pentru recalculare sunt chiar mai mari de şase luni şi voi publica, pentru că am cerut la videoconferinţă de vineri, tuturor directorilor caselor de pensii să îmi dea o situaţie la zi. Cea pe care mi-a prezentat-o Casa Naţională de Pensii era la momentul septembrie 2019. Le voi cere să îmi prezinte o situaţie la zi exclusiv pe depăşirea termenului de 45 de zile în maxim o săptămână şi o voi face publică”, a declarat Violeta Alexandru, duminică, la Digi TV.

Potrivit acesteia, sub pretextul prioritizării dosarelor pentru prima pensionare, s-au întârziat foarte mult recalculările. Ministrul crede, însă, că există soluţii astfel încât casele de pensii să se încadreze în termenul legal.

Întrebată dacă sunt probleme cu lipsa de angajaţi din sistem, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a răspuns că, mai degrabă, este vorba de un management defectuos.

„Concluzia mea este că nu e un management funcţional în casele de pensii. Sunt roluri excesiv împărţite între prea multe persoane, pentru a se dilua responsabilitatea şi sunt într-un proces de evaluare pentru a vedea cum pot fi optimizate resursele în interior pe schema pe care o avem în prezent. Este posibil să constat că în anumite judeţe e nevoie de personal suplimentar”, a mai spus Alexandru.

Taguri:
ministru,
muncă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici