Minus 6,2 grade Celsius şi zăpadă de 13 centimetri la Bucin

Cea mai scăzută temperatură din judeţul Harghita în acest sezon a fost înregistrată, vineri, la staţia meteo Bucin, unde au fost minus 6,2 grade Celsius, iar stratul de zăpadă în zonă măsoară 13 centimetri.

169 afișări
Imaginea articolului Minus 6,2 grade Celsius şi zăpadă de 13 centimetri la Bucin

Minus 6,2 grade Celsius şi zăpadă de 13 centimetri la Bucin (Imagine din arhivă: Mediafax Foto/AFP)

"A fost cea mai scăzută temperatură pe care am consemnat-o de când a început sezonul rece în Harghita. Temperaturile au scăzut şi în celelalte localităţi ale judeţului, dar valorile acestora nu sunt neobişnuite pentru această perioadă a anului", a declarat meteorologul Tanko Karoly de la staţia din Miercurea Ciuc.

Minimele înregistrate vineri dimineaţă au fost de minus 5 grade Celsius la Miercurea Ciuc, minus 3,5 grade la Topliţa, minus 3,3 grade la Odorheiu Secuiesc, iar la Joseni termometrele au indicat minus 3,2 grade Celsius.

Minima absolută a lunii octombrie în Harghita, de minus 13,5 grade Celsius, a fost înregistrată la Miercurea Ciuc în anul 1988.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici