Morţi din cauza COVID-19, dezumanizaţi de oameni. Ce se întâmplă la Spitalul Horezu

  • Mai mulţi morţi sunt lăsaţi pe jos, la morga Spitalului Horezu
  • La Spitalul Horezu, rudele intră singure în morgă şi îşi au decedaţii
  • În Spitalul Horezu sunt internaţi 48 de pacienţi COVID-19
2257 afișări
Imaginea articolului Morţi din cauza COVID-19, dezumanizaţi de oameni. Ce se întâmplă la Spitalul Horezu

Morţi din cauza COVID-19, dezumanizaţi de oameni

Imagini revoltătoare la morga Spitalului Suport Covid din Horezu, din judeţul Vâlcea. Morţii sunt lăsaţi pe jos, în sicrie, sau pe mese. În imaginile filmate de rudele unui bolnav decedat în spital, se vede mizerie, iar aparţinătorii intră singuri în morgă, fără să fie însoţiţi d evreun angajat al spitalului.  

Rudele se ghidează după capacele sicrielor pentru a-şi lua morţii acasă. Mai mult, chiar ar trebui să noteze într-un registru ce au luat. Este greu să priveşti aceste imagini, dar să şi fii în piele aparţinătorilor.

Ce spun reprezentanţii spitalului

Managerul spitalului Horezu recunoaşte că aceste imagini sunt reale. Spune că s-a întâmplat ieri, când în morgă au ajuns 4 decedaţi în 24 de ore. Constantin Popescu susţine însă că situaţia este una excepţională şi s-ar fi ajuns aici pentru că morga are doar un loc, iar ieri au fost 4 decedaţi acolo.

El recunoaşte că la morgă nu este niciun angajat, iar rudele sunt îndrumate de către portar şi ajutate, în mod obişnuit, să identifice cadavrele. Tot portarul este şi cel are distribuie echipamentele de protecţie pe care rudele trebuie să le poarte când intră în morgă. Cât despre mizerie?... Acei saci şi toate lucrurile aruncate ar fi obiectele decedaţilor pe care rudele nu le mai iau.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici