Video Negocieri eşuate la Prefectura Hunedoara: Minerii continuă protestul şi ameninţă cu greva foamei

Minerii de la Paroşeni şi Uricani continuă protestul şi ameninţă că vor intra în greva foamei, după ce discuţiile din cadrul Comisiei de dialog social, purtate marţi la Prefectura Hunedoara, nu s-au soldat cu revolvarea revendicărilor angajaţilor.

352 afișări

Comisia de dialog social de la Prefectura Hunedoara a analizat, marţi, situaţia de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului, unde peste 200 de angajaţi protestează, unii dintre ei de două zile.

„Am fost la mina Paroşeni. Acum suntem la Uricani, s-au finalizat discuţiile. Se revine la protest. Nu sunt mulţumiţi de cele două puncte din minuta de la Comisia de Dialog Social şi insistă în continuare că au nevoie de acele venituri în completare, pentru că este discriminare, faţă de cei care au fost disponibilizaţi în anii anteriori. Vor să vină aici reprezentanţi ai Ministerului Muncii, ai Finanţelor, ca să stea toţi la aceeaşi masă, să se găsească o soluţie. Dacă discutăm la un minister, ne aruncă la altul şi pierdem timpul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Domokos Laszlo, preşedintele Sindicatului „Huila”.

Potrivit acestuia, minerii sunt decişi să intre în greva foamei dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate. Personalul TESA de la minele Paroşeni şi Uricani s-a alăturat celor aproximativ 100 de mineri care s-au blocat luni în subteran.

„Timpul e deja foarte limitat pentru aceşti oameni. Ei de la 1 decembrie urmează să intre în preaviz. Dacă nu, ei vor intra în greva foamei. Sunt în subteran, la aproximativ 400 de metri sub pământ. La ora această, cifra este de aproximativ 200 de persoane, peste 100 în subteran. Cifra este unde la 200, pentru că este şi personalul TESA, care nu a mai plecat acasă de azi-dimineaţă. 200 la ambele mine", a mai spus Domokos Laszlo.

Un protestatar a fost transportat marţi la spital, după ce i s-a făcut rău şi a fost scos la suprafaţă de colegi.

Minerii sunt nemulţumiţi de faptul că, după ce vor fi disponibilizaţi, nu vor primi venituri în completare, până la 24 de luni, în funcţie de vechimea fiecăruia, la fel cum au primit minerii disponibilizaţi în anii anterior.

Taguri:
mineri,
protest,
blocaţi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici