O iniţiativă de interzicere a construcţiilor pe spaţiile verzi, adoptată de Senat

Plenul Senatului a adoptat, luni, o iniţiativă legislativă a senatorului Marius Marinescu, prin care se interzice emiterea de autorizaţii pentru construcţiile şi amenajările de orice tip aflate pe spaţiile verzi.

1 afișare
Imaginea articolului O iniţiativă de interzicere a construcţiilor pe spaţiile verzi, adoptată de Senat

Iniţiativa de interzicere a construcţiilor pe spaţiile verzi, adoptată de Senat

Senatorii au aprobat iniţiativa legislativă cu 48 de voturi „pentru”, 1 vot „împotrivă” şi 15 abţineri.

Potrivit iniţiativei legislative, se interzice emiterea de autorizaţii de construcţie pentru construcţiile şi amenajările de orice tip aflate pe spaţiile verzi.

Proiectul de lege prevede că tranplantarea arbuştilor şi arborilor se va face numai cu acordul administraţiei publice locale şi al autorităţilor teritoriale pentru protecţia mediului.

În plus, se mai arată în lege, construcţiile neautorizate în spaţiile verzi se demolează şi terenul se va aduce la starea iniţială, cheltuielile totale pentru efectuarea acestor lucrări fiind suportate de proprietarul construcţiei.

Potrivit unui amendament adoptat de Comisia de administraţie publică, prin "spaţii verzi" se înţelege "spaţii amenajate ca atare în Planul Urbanistic General iniţial, cu excepţia lucrărilor pentru punerea în valoare a parcurilor şi spaţiilor verzi şi a echipamentelor de agrement".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici