Operaţiune de amploare pentru căutarea copilului dispărut la Rânca

Cinci câini dresaţi sunt folosiţi, de miercuri, în operaţiunile de căutare a copilului în vârstă de şapte ani care a dispărut, în urmă cu trei săptămâni, de la o cabană din staţiunea Rânca, unde se afla împreună cu bunicii săi.

17 afișări
Imaginea articolului Operaţiune de amploare pentru căutarea copilului dispărut la Rânca

Operaţiune de amploare pentru căutarea copilului dispărut la Rânca (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Gorj, inspector Daniel Bică, la Rânca au fost aduşi, miercuri dimineaţă, cinci câini, dintre care unul aparţine IPJ, iar ceilalţi patru provin de la Centrul Chinologic Sibiu. Doi dintre câini sunt dresaţi în găsirea de urme umane, ceilalţi doi putând detecta de la distanţe foarte mari urme de cadavru.

De asemenea, peste 20 de poliţişti, jandarmi şi salvamontişti s-au adăugat şi ei echipelor de căutare.

Băiatul de şapte ani, Costea Velcev, a dispărut în urmă cu trei săptămâni de la o cabană din staţiunea Rânca, unde era cazat cu bunicii săi din Constanţa. El a fost văzut de un turist la marginea unei păduri, la o distanţă de câteva sute de metri de cabană, pe un drum care duce în munte, ulterior nimeni neputând să ofere vreo altă informaţie care să ajute la găsirea acestuia.

Poliţiştii implicaţi în cercetările de la Rânca au audiat până acum câteva sute de persoane, ei stând de vorbă cu toţi cabanierii din staţiune, cu muncitorii care lucrează la noile construcţii de acolo, cu şoferii care tranzitează zona, dar şi cu persoanele care merg pe munte pentru a culege ciuperci şi fructe de pădure. Până acum nimeni nu a putut să ofere vreo informaţie care să ajute la găsirea lui Costea Velcev.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici