Oprescu către primăriile de sector: Scot soldaţii în stradă dacă-mi spuneţi că nu vă puteţi descurca

Primarul Sorin Oprescu le-a spus, marţi, reprezentanţilor primăriilor de sector că deszăpezirea până acum a fost "un real eşec" şi, dacă lucrurile nu evoluează, va apela la Ministerul Apărării pentru a scoate soldaţii să cureţe arterele Capitalei, astfel încât să se poată circula.

15 afișări
Imaginea articolului Oprescu către primăriile de sector: Scot soldaţii în stradă dacă-mi spuneţi că nu vă puteţi descurca

Oprescu către primăriile de sector: Scot soldaţii în stradă dacă-mi spuneţi că nu vă puteţi descurca (Imagine: Sebastian Sascău/Mediafax Foto)

La comandamentul întrunit la ora 15.00, la Primăria Capitalei, Sorin Oprescu le-a reproşat reprezentanţilor primăriilor celor şase sectoare şi celor de la firmele de salubritate că l-au minţit şi că pregătirile făcute pentru dezăpezirea în Bucureşti au fost "un real eşec".

"Vă rog frumos, pe toţi cei implicaţi, să scoateţi oamenii în stradă ca situaţia să se poată rezolva. Lucrurile nu mai pot continua aşa. Dacă-mi spuneţi că nu vă puteţi descurca, scot soldaţii în stradă. Îl rog pe ministrul Apărării să-mi dea soldaţii", a spus Sorin Oprescu.

Edilul şef al Capitalei le-a dat exemple concrete din toate sectoarele Bucureştiului, printre acestea regăsindu-se şi Calea Văcăreşti, unde în pantă există un pod de gheaţă, şoferii neavând posibilitatea să urce spre Piaţa Sudului.

Oprescu i-a reproşat edilului Sectorului 1, Andrei Chiliman, că "podul Băneasa a fost lăsat de capul lui", nefiind curăţat. Chiliman a fost singurul primar prezent la întâlnirea cu edilul şef al Capitalei, celelalte instituţii publice locale fiind reprezentate de directori sau consilieri.

"Pe Schitu Măgureanu se iau 10 lei pentru împinsul maşinilor, pentru că pe această arteră există un pod de gheaţă şi şoferii nu pot circula", a mai spus primarul Sorin Oprescu.

Printre reproşurile aduse primarilor de sector a fost şi faptul că, deşi la raportările făcute marţi dimineaţă cantitatea de material antiderapant era de peste 800 de tone, situaţia reală din oraş nu dovedeşte utilizarea efectivă a acestuia.

"M-am adresat elegant, am făcut poze cu utilajele de dezăpezire înşirate şi la prima zăpadă mă trezesc cu îngheţ", le-a mai spus primarul general celor aproximativ 30 de reprezentanţi adunaţi în sala de consiliu a Primăriei Capitalei.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, le-a reamintit acestora că avertizarea primită de la Administraţia Naţională de Meteorologie arată că în perioada cuprinsă între 15 decembrie, ora 12.00 şi 17 decembrie, ora 12.00, va ninge în sudul şi estul ţării, cantităţile de ninsoare depăşind local 20-25 de litri pe metrul pătrat.

Oprescu le-a mai precizat acestora că urmează să se întâlnească marţi, la ora 18.00, la ora 21.00, precum şi în cursul nopţii de marţi spre miercuri, la ora 3.00.

"Vă rog respectuos, reveniţi-vă, pentru că urmează să ne petrecem următoarele ore împreună pentru a rezolva această situaţie", a mai spus Sorin Oprescu.

În încheierea şedinţei comandamentului de urgenţă, Oprescu le-a cerut reprezentanţilor firmelor de salubrizare ca la următoarea întâlnire să aducă graficele cu datele înregistrate de GPS-urile cu care sunt dotate unele din utilajele de dezăpezire, precizând în acest sens că Societatea Urban a promis acest lucru în şedinţele pregătitoare primei ninsori.

În Capitală, ninsoarea a început marţi dimineaţă, în jurul orei 4.00. Potrivit programului de deszăpezire, Bucureştiul urma să fie curăţat de zăpadă în maximum opt ore de la începerea ninsorii.

Realitatea întâlnită în cursul zilei de marţi pe arterele Capitalei a demonstrat că, în urma ninsorii, distanţe care în mod normal erau parcurse în intervale cuprinse între 20 şi 30 minute au fost parcurse în aproximativ 50-60 de minute.

Din cauza ninsorii s-au creat blocaje pe mai multe artere ale Capitalei, şoferii fiind nevoiţi să circule bară la bară. Nici mijloacele de transport în comun nu au circulat mai bine, din cauza blocajelor. Condiţii grele de trafic au fost semnalate în toate sectoarele Capitalei, între care zona de nord a Bucureştiului, Şoseaua Colentina, Bulevardul Unirii către Piaţa Alba-Iulia, Calea Văcăreşti şi Bulevardul Barbu Văcărescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici