Oraşul din ţară unde centralele termice dezafectate vor fi transformate în biserici şi cluburi

Autorităţile locale din Galaţi vor să cedeze punctele termice dezafectate din oraş unor organizaţii pentru a fi transformate în biserici, centre de prim-ajutor sau cluburi pentru pensionari. Ideea Primăriei a fost bine primită şi mai multe asociaţii au cerut deja să primească astfel de clădiri.

7786 afișări
Imaginea articolului Oraşul din ţară unde centralele termice dezafectate vor fi transformate în biserici şi cluburi

Galaţi: Centrale termice dezafectate, transformate în biserici şi cluburi

Edilii gălăţenilor au decis să scape de clădirile nefolosite de peste doi ani, de când Primăria a închis sistemul centralizat de termoficare.

Organizaţiile interesate vor primi gratis aceste clădiri, în timp ce firmele vor plăti o chirie simbolică. Zeci de organizaţii s-au arătat interesate de oferta Primăriei Galaţi.

„După ce vechiul sistem centralizat de termoficare, ineficient şi generator de pierderi, a fost închis în municipiului Galaţi, fostele puncte termice pot fi puse la dispoziţia unor asociaţii, ONG-uri de utilitate publică şi nu numai, precum şi persoanelor juridice. Asociaţiile, ONG-urile, fundaţiile şi alte structuri de utilitate publică pot depune cereri pentru a primi cu titlu gratuit posibilitatea de a folosi acele spaţii, în interesul comunităţii. Pentru organizaţiile care nu sunt de utilitate publică şi pentru persoanele juridice există posibilitatea de închiriere a acestor puncte în funcţie de disponibilitate, în urma unor licitaţii. Primăria urmează să acorde trei puncte unor asociaţii, între care amintim Crucea Roşie. De asemenea, au fost depuse 20 de solicitări din partea unor asociaţii, fundaţii şi ONG-uri, în condiţiile în care, 40 de puncte termice vor fi acordate către Apă-Canal”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Pe lista celor care au făcut cereri sunt Biserica, o organizaţie de pensionari şi Crucea Roşie.

„Noi vrem să facem un centru de voluntariat. Am văzut o centrală, trebuie să o utilăm. Dacă o vom primi, vom organiza un centru multifuncţional pentru tineri, avem cereri pentru aşa ceva. Tinerii vor merge acolo, vor socializa, va fi un loc de întâlnire, dar şi un loc de instruire. Îi învăţăm multe lucruri, despre primul ajutor, despre orientarea în teren, despre protecţia mediului, sperăm ca în câteva săptămâni să se rezolve”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul organizaţiei Crucea Roşie Galaţi, Gheorghiţă Hogea.

Şi reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-au interesat de fostele centrale termice. Ei vor să amenajeze o biserică într-o clădire situată între blocuri, după ce vor igieniza spaţiul. De asemenea, o organizaţie de pensionari a anunţat că vrea să preia un spaţiu pentru a construi un club pentru membrii săi.

În total, în oraşul Galaţi există 118 puncte termice. Dintre acestea, doar 27 mai sunt folosite ca puncte termice zonale pentru blocuri de locuinţe şi instituţii publice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici