Ordonanţa de clasare a dosarului lui Iohannis a fost semnată de un alt procuror Lazăr, nu de Augustin Lazăr

Ordonanţa de clasare a dosarului în care era vizat Klaus Iohannis, deschis când era primar al Sibiului, a fost semnată de Cristian Lazăr, adjunctul Secţiei de urmărire penală de la Parchetul General, şi nu de procurorul Augustin Lazăr, aşa cum a dat ministrul Justiţiei de înţeles, arată luju.ro.

4578 afișări
Imaginea articolului Ordonanţa de clasare a dosarului lui Iohannis a fost semnată de un alt procuror Lazăr, nu de Augustin Lazăr

Ordonanţa de clasare a dosarului lui Iohannis a fost semnată de un alt procuror Lazăr, nu de Augustin Lazăr

Ordonanţa de clasare a unui dosar care-l viza pe Klaus Iohannis a fost semnată de către Cristian Lazăr, procurorul-şef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la Parchetul General, şi nu de Augustin Lazăr, procurorul general, se arată în rezoluţia publicată de luju.ro.

„Prin intermediul unei plângeri penale, adresate, iniţia, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, structura Centrală, unde a fost înregistrată sub numărul 5630/19.06.2013, petentul (...), domiciliat în (...) a solicitat tragerea la răspundere penală a primarului municipiului Sibiu, Klaus Werner Iohannis, pentru comiterea infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu contra intereselor publice şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor”, se arată în rezoluţia de clasare semnată de procurorul Cristian Lazăr, în data de 18 septembrie 2014.

În informaţiile privind numirea lui Augustin Lazăr, pe care ministrul Justiţiei le-a publicat miercuri seară, se arată că s-a găsit ordonanţă de clasare pentru un dosar deschis în 2013 pe numele lui Iohannis, când era primar al Sibiului, în urma a două plângeri, iar Toader precizează că cere acordul CSM să publice documentele din dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici