Percheziţii la membrii unui grup care făceau trafic cu produse dopante

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Cluj fac joi 34 de percheziţii la membrii unui grup care a făcut trafic cu substanţe dopante.

50 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la membrii unui grup care făceau trafic cu produse dopante

Sursa foto: Poliţia Română

Percheziţiile au loc în judeţele Cluj, Argeş, Ilfov, în municipiul Bucureşti şi într-o unitate de penitenciar, anunţă IGPR.

Din cercetările făcute a rezultat că, în cursul anului 2021, în judeţul Cluj, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, format din zece persoane, care ulterior şi-ar fi extins activitatea şi în judeţul Argeş, scopul fiind efectuarea de operaţiuni cu produse dopante cu grad de mare risc şi cu precursori de droguri, precum şi trafic internaţional cu produse dopante cu grad de mare risc.

Liderul grupului ar fi asigurat organizarea, finanţarea, aprovizionarea cu materie primă şi utilaje din China şi India, retribuţia membrilor, coordonarea şi controlul activităţilor infracţionale, iar membrii din eşalonul de execuţie s-ar fi ocupat de transportul materiei prime la o fabrică clandestină, situată în judeţului Argeş, producerea substanţelor dopante cu grad de mare risc, depozitarea acestora, predarea către curieri şi încasarea sumelor de bani, aferente livrărilor efectuate.

Preluarea, gestionarea şi confirmarea comenzilor de substanţe ar fi fost realizată de persoanele cercetate prin utilizarea mai multor site-uri create în acest scop.

De asemenea, a reieşit din cercetări că, prin intermediul mai multor firme controlate de membrii grupului, care ar fi avut contracte de prestări servicii cu firme de curierat, ar fi fost livrate peste 29.000 de colete conţinând astfel de substanţe pe teritoriul României, iar alte 200 au fost exportate în diferite ţări.

Alţi membri ar fi avut rolul de a falsifica contracte şi facturi, în scopul de a conferi o provenienţă legală sumelor de bani obţinute din trafic, de a pune la dispoziţie conturile bancare în vederea depunerii/transferului de sume de bani rezultate din activităţile infracţionale, de a depune şi transfera bani în aceste conturi, controlate şi utilizate de lider.

Din investigaţiile efectuate a rezultat că, suma spălată de grupul infracţional organizat ar fi de aproximativ 2,1 milioane de euro.

Cercetările întreprinse au mai relevat că, în decembrie 2023, alţi trei membrii (din aceeaşi familie) ar fi organizat procurarea, importul din Ungaria şi transportul în România a 50 de kilograme de substanţă psihoactivă (2-MMC), destinată comercializării, întreaga cantitate fiind depistată şi indisponibilizată pe parcursul unei acţiuni de prindere în flagrant delict.

Audierile vor avea loc la DIICOT Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici