Peste 100 de angajaţi ai Salinei Ocna Dej s-au blocat în subteran, cerând prime pentru performanţă

Mai multe de 100 de angajaţi ai Salinei Ocna Dej s-au blocat, miercuri, în subteran, cerând să fie plătiţi în funcţie de realizări, o delegaţie condusă de directorul general al Societăţii Naţionale a Sării aflându-se la faţa locului pentru negocieri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

59 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de angajaţi ai Salinei Ocna Dej s-au blocat în subteran, cerând prime pentru performanţă

Peste 100 de angajaţi ai Salinei Ocna Dej s-au blocat în subteran, cerând prime pentru performanţă

Primarul municipiului Dej, Costan Morar, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că angajaţii au reclamat faptul că sume importante realizate la Salina Ocna Dej sunt trimise pentru sprijinirea financiară a altor saline din ţară.

"Peste 100 de angajaţi ai Salinei Ocna Dej s-au blocat în subteran, este vorba despre cei din schimburile I şi II. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu primesc salariile în funcţie de realizări şi de producţia înregistrată. Ei au reclamat faptul că sume importante realizate la Salina Ocna Dej sunt trimise pentru sprijinirea financiară a altor saline din ţară, fapt care nu le convine. Angajaţii vor descentralizare şi să le fie respectată munca. Ei au început încă de luni un protest spontan, au întrerupt activitatea, iar acum au trecut măsuri extreme. La Salina Ocna Dej se află şi directorul general al Companiei Naţionale a Sării, Dumitru Matei, care conduce o delegaţie cu scopul de a aplana acest conflict", a spus Morar.

La intrarea în Salina Ocna Dej aşteaptă zeci de camioane pentru a fi încărcate cu sare necesară firmelor care se ocupă de lucrări de deszăpezire.

Reprezentanţi ai Societăţii Naţionale a Sării au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că protestul angajaţilor de la Salina Ocna Dej este nejustificat.

"Motivul invocat este legat de acordarea unor premii şi a recompensei anuale. Protestul este nejustificat întrucât până la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli aferent anului 2016 prin HG, cheltuielile de natură salarială se pot acorda angajaţilor Societăţii Naţionale a Sării numai cu respectarea unor prevederi legale", au spus sursele citate.

Acestea au precizat că protestatarii nu au fost dispuşi să semneze declaraţii prin care refuză să înceapă lucrul.

Anul trecut, în decembrie, angajaţii de la Salina Ocna Dej au protestat la fel, prin blocarea în subteran, solicitând să fie plătiţi în funcţie de producţia înregistrată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici