Premieră în România. Primul oraş care introduce plata cu deşeuri pentru transportul public

Municipiul Constanţa lansează campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, o iniţiativă unică în România, prin care locuitorii şi turiştii vor putea circula cu mijloacele de transport în comun, plătind la schimb cu PET-uri şi doze de aluminiu.

8611 afișări
Imaginea articolului Premieră în România. Primul oraş care introduce plata cu deşeuri pentru transportul public

Locuitorii şi turiştii din Constanţa vor putea circula cu mijloacele de transport în comun în schimbul a trei deşeuri colectate. Vineri, va avea loc ediţia pilot a campaniei „Schimbă PET-ul cu biletul”.

„Campania este o premieră pentru România, ea având atât obiectivul încurajării folosirii transportului public, cât şi obiectivul de a promova colectarea şi reciclarea deşeurilor, care pe lângă faptul că vor fi transformate în noi resurse, în acest context facilitează şi accesul locuitorilor la transportul public”, au anunţat reprezentanţii autorităţilor locale.

Deşeurile vor fi colectate de voluntari, iar călătorii vor primi bilete de călătorie valabile toată ziua.

„Acţiunea pilot de vineri, 21 mai, se va desfăşura în următoarele staţii CTBUS: Far; Gară CFR; Poarta 2 Port - Tribunal; Cap de linie Tomis Nord (Cireşica); City Park Mall. Cei dornici să participe trebuie doar să aibă la ei 3 PET-uri sau doze de aluminiu, de orice dimensiune şi să le predea la unul dintre punctele de colectare din cele mai circulate staţii din Constanţa, unde vor fi întâmpinaţi de voluntarii campaniei. Aceştia le vor oferi în schimbul deşeurilor un bilet, valabil pe orice linie, pe durata întregii zile. Costul biletelor este suportat integral de către partenerii privaţi ai acestei campanii. Toate PET-urile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare Green Ambalaje, unde vor fi transformate în noi resurse”, au explicat organizatorii.

În funcţie de rezultatele acţiunii pilot, autorităţile locale şi partenerii acţiunii iau în calcul extinderea acesteia în fiecare vineri, pe întreaga perioadă a sezonului estival.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici