Presa rusă: Alexei Navalnîi a fost transferat la Moscova pentru noi acuzaţii, dar ar putea fi în drum spre o colonie cu regim special

Liderul anti-Putin pierduse orice contact cu avocaţii şi cu echipa sa în ultima săptămână.

362 afișări
Imaginea articolului Presa rusă: Alexei Navalnîi a fost transferat la Moscova pentru noi acuzaţii, dar ar putea fi în drum spre o colonie cu regim special

Presa rusă: Alexei Navalnîi a fost transferat la Moscova pentru noi acuzaţii, dar ar putea fi în drum spre o colonie cu regim special

Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost transportat din colonia corecţională nr. 6 în Melekhovo, regiunea Vladimir. Potrivit informaţiilor preliminare, el a fost dus la Moscova pentru a fi investigat într-un nou dosar penal, susţine bloggerul Baza.

Alte surse confirmă informaţiile despre transfer, dar menţionează că Moscova ar putea să nu fie destinaţia finală a transferului. Conform legii, Navalnîi ar putea fi transferat într-o colonie cu regim special: într-o astfel de instituţie va trebui să execute o pedeapsă de 19 ani de închisoare, la care instanţa l-a condamnat în august 2023 în dosarul de „extremism”.

Potrivit lui Baza, Navalnîi a fost transferat la Moscova pentru investigaţii suplimentare pentru „vandalism”: pe1 decembrie, bloggerul a anunţat că i s-a deschis un dosar penal în temeiul părţii 2 a art. 214 din Codul penal al Federaţiei Ruse.

A doua parte prevede închisoare de până la trei ani pentru „acte de vandalism comise de un grup de persoane, precum şi din motive de ură sau duşmănie politică, ideologică, rasială, naţională sau religioasă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici