Primarul Iaşului vrea să interzică publicitatea videochat-ului în oraş: Aceste activităţi încalcă normele de moralitate

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a anunţat, luni, că vrea să interzică orice formă publicitate care promovează activităţi de tip videochat, după ce, în ultima perioadă, mai multe societăţi de acest fel au început să se promoveze în apropierea campusurilor universitare.

905 afișări
Imaginea articolului Primarul Iaşului vrea să interzică publicitatea videochat-ului în oraş: Aceste activităţi încalcă normele de moralitate

Primarul Iaşului vrea să interzică publicitatea videochat-ului în oraş

Reclame la videochat au început să apară tot mai des pe maşini inscripţionate sau pe afişe amplasate pe clădiri, în zona campusurilor universitare, iar primarul Iaşului, Mihai Chirica, a anunţat, luni, că vrea să interzică acest fel de publicitate în oraş.

Chirica a spus că a solicitat realizarea unui proiect de hotărâre pentru Consiliul Local, ce a fost şi supus dezbaterii publice, prin care se interzice „promovarea, sub orice formă, pe mijloacele fixe sau mobile, audio / video sau pe orice structură a oricărei forme de publicitate care promovează activităţi de tip videochat, în sensul de <camchat>, adică expunerea pentru o anumită perioadă a unui model în faţa unei camere web, gratis sau contra plată”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei municipiului Iaşi.

Practic, hotărârea ar interzice orice promovare pe domeniul public sau privat al Iaşului, dar şi pe clădiri private, maşini sau orice alte suprafeţe care au expunere vizuală publică.

Potrivit sursei citate, cei care vor încălca această viitoare hotărâre va fi amendat de Poliţia Locală, iar amenzile vor fi cuprinse între 2.400 şi 2.500 de lei.

„Amenda va putea fi aplicată atât proprietarului mijlocului publicitar, beneficiarului reclamei, cât şi proprietarului imobilului pe care este amplasat mijlocul publicitar (teren, clădire, vehicul etc.)", se arată în comunicatul de presă citat.

Potrivit proiectului de hotărâre, promovarea activităţilor de videochat este făcută mai ales în zona campusurilor universitare şi „se promit câştiguri financiare importante unei categorii sociale vulnerabile, aşa cum sunt tinerii”.

Tot în proiectul de hotărâre se arată că acest informaţii sunt accesibile şi minorilor, aceştia fiind expuşi unor „reale pericole".

„Având în vedere că aceste activităţi încalcă normele de moralitate şi pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică şi psihică a copiilor şi tinerilor, ţinând cont de lipsa de maturitate intelectuală şi nevoia de protecţie a acestora, cât şi de riscurile la care pot fi expuşi, Primăria Municipiului Iaşi nu a avizat / autorizat astfel de campanii publicitare, considerând că astfel de reclame încurajează un comportament la limita moralei publice şi sunt inadecvate a se desfăşura pe raza Municipiului Iaşi", se arată în comunicatul transmis de Primăria Iaşi.

Până în prezent, poliţiştii locali din Iaşi au dat mai multe amenzi celor care promovează activităţile de videochat, pentru lipsa avizelor de publicitate, însă acest lucru nu a oprit campanii de publicitate, iar amenzile au fost contestate în instanţă.

Proiectul va fi dezbătut în următoarea şedinţă de Consiliu Local, ce va avea loc pe 31 ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici