RADET întrerupe furnizarea căldurii în timpul zilei

RADET a anunţat că întrerupe, de luni, căldura în timpul zilei, după ce au fost înregistrate temperaturi medii ridicate, urmând ca aceasta să fie furnizată în timpul nopţii, între orele 18.00 şi 8.00.

85 afișări
Imaginea articolului RADET întrerupe furnizarea căldurii în timpul zilei

RADET întrerupe furnizarea căldurii în timpul zilei (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de luni al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), furnizarea căldurii între orele 8.00 şi 18.00 va fi întreruptă, începând de luni, ca urmare a înregistrării unor temperaturi medii diurne ridicate la nivelul Capitalei.

Regia va furniza energie termică în timpul nopţii, între orele 18.00 şi 8.00, din cauza variaţiilor de temperatură specifice acestei perioade.

Asociaţiile de proprietari, consumatorii casnici şi agenţii economici care doresc întreruperea permanentă a serviciului de încălzire pot face reglajele necesare pentru oprirea căldurii, la nivel de apartament prin robineţii termostataţi, iar la nivel de asociaţie prin închiderea vanei contorului de branşament, a precizat RADET.

De asemenea, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari unde nu există contorizare la nivel de scară pot solicita întreruperea agentului termic pentru încălzire. Aceştia trebuie să depună o cerere scrisă la registratura regiei sau la secţiile de distribuţie la care sunt arondate asociaţiile, pentru sigilarea instalaţiilor.

Alimentarea cu energie termică a creşelor, grădiniţelor şi spitalelor va fi întreruptă doar la solicitarea acestora, prin cerere scrisă, a precizat sursa citată.

Furnizarea căldurii în apartamentele din Capitală se face în baza hotărârii 425/1994 care prevede că începerea perioadei de încăzire pentru consumatorii de tip urban are loc după înregistrarea timp de trei zile consecutiv, între 18.00 şi 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de 10 grade Celsius sau mai mici, iar oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte valoarea de 10 grade Celsius între aceleaşi ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici