REFERENDUM familie | Peste 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot, în Registrul electoral/ Care este numărul românilor din străinătate înscrişi pe liste

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat, vineri, că 18.950.674 de cetăţeni cu drept de vot figurează în Registrul electoral, cu 1.047 mai puţini faţă de ultima informare dată pe 2 octombrie. Dintre numărul total, 672.178 de cetăţeni români au domiciliul în străinătate.

1326 afișări
Imaginea articolului REFERENDUM familie | Peste 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot, în Registrul electoral/ Care este numărul românilor din străinătate înscrişi pe liste

REFERENDUM familie | Peste 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot, în Registrul electoral/ Care este numărul românilor din străinătate înscrişi pe liste

„Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral este de 18.950.674, din care: 18.278.496 cu domiciliul sau reşedinţa în ţară, inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani până la data de 7 octombrie 2018, din care 16.780.733 sunt posesori de carte de identitate; 672.178 de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, posesori de paşaport CRDS. Diferenţa faţă de ultima informare a Autorităţii Electorale Permanente, din data de 02.10.2018, este de 1.047 de alegători şi apare ca urmare a radierilor efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia”, a transmis vineri, Autoritatea Electorală Permanentă, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

AEP anunţă că cei 672.178 de alegători români cu domiciuliul declarat în străinătate nu figurează pe nicio listă electorală permanentă, decoarece conform regulamentului, aceştia figurează pe listele electorale splimentare.

„Anexa nr. 1 cuprinde numărul total de alegători cu domiciliul sau reşedinţa în ţară, inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani până la data de 7 octombrie 2018, aferent fiecărei secţii de votare. Anexa nr. 2 cuprinde numărul de alegători români cu domiciliul în străinătate, posesori de paşaport CRDS, structurat pe ţări. Numărul total al secţiilor de votare organizate în România este de 18.662. Menţionam că cei 672.178 de alegători români cu domiciliul în străinătate, posesori de paşaport CRDS, nu sunt repartizaţi pe nicio listă electorală permanentă deoarece, în conformitate cu prevederile art. 17 alin. (2) din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare -la secţiile de votare organizate în străinătate se utilizează numai liste electorale suplimentare-”, se arată în comunicatul de presă.

Autoritatea Electorală a transmis şi site-urile unde cetăţenii români se pot informa cu privire la secţiile de votare din ţară, dar şi cu privire la numărul de secţii din străinătate.

„Lista secţiilor de votare din România, ce cuprinde sediul, adresa şi delimitările fiecărei secţii de votare, poate fi vizualizată accesând link-ul de mai jos:
http://www.roaep.ro/management-electoral/geografie-electorala/registrul-sectiilor-de-votare/ . Numărul total de secţii de votare organizate în străinătate este de 378. Lista acestora poate fi vizualizată accesând link-ul http://www.mae.ro/node/46944 ”, transmite AEP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici