Şase membri ai grupării de trafic de persoane din Călăraşi au fost reţinuţi

Şase dintre membrii grupării de trafic de persoane destructurate, miercuri, la Călăraşi şi care acţiona pe relaţia Grecia-Italia au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.

504 afișări
Imaginea articolului Şase membri ai grupării de trafic de persoane din Călăraşi au fost reţinuţi

Şase membri ai grupării de trafic de persoane din Călăraşi au fost reţinuţi (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Şase din cele opt persoane duse la audieri în urma percheziţiilor de miercuri au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie duse în instanţă cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În cazul celorlalte patru persoane din grupul infracţional, dispărute de la domiciliu, procurorii vor solicita arestarea în lipsă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) postat pe site-ul instituţiei, anchetatorii au descins, miercuri, în 11 locuinţe din municipiului Călăraşi, dar şi în Capitală, şi au dus la audieri opt persoane suspectate de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, care acţionau pe ruta Grecia - Italia, dar şi în ţară.

În timpul percheziţiilor au fost găsite la domiciliile membrilor grupării două tinere obligate să practice prostituţia şi 30.000 de lei, care ar proveni din exploatarea sexuală a victimelor.

Conform sursei citate, în perioada 2009 - 2011 suspecţii, toţi din municipiul Călăraşi, au racolat, transportat şi exploatat sexual atât în judeţul Călăraşi, cât şi în Grecia şi Italia, mai multe tinere provenite din familii dezorganizate şi cu o situaţie financiară precară, obţinând din aceste activităţi ilicite peste 350.000 de euro.

Numărul victimelor reţelei de trafic de persoane se ridică la 20, şase dintre acestea fiind minore, potrivit Poliţiei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici