Scandal la UPU Craiova. Medic de gardă, ameninţat de tatăl unui copil bolnav

Jandarmii Grupării Mobile Craiova au intervenit în noaptea de miercuri spre joi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Craiova, după ce un medic a fost ameninţat de tatăl unui copil ajuns la urgenţe.

1009 afișări
Imaginea articolului Scandal la UPU Craiova. Medic de gardă, ameninţat de tatăl unui copil bolnav

Scandal la UPU Craiova. Medic de gardă, ameninţat de tatăl unui copil bolnav

Doctoriţa care a chemat jandarmii a reclamat faptul că tatăl unui copil ajuns la urgenţă a intrat în zona de consultaţii şi a ameninţat-o.

„În jurul orei trei, în Unitatea de Primiri Urgenţe a avut loc un incident în urma căruia unul dintre medicii de gardă de aici a fost agresat verbal de către aparţinătorii unui pacient. Incidentul a fost aplanat” a declarat Mădălina Ispas, directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Potrivit reprezentanţilor Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, bărbatul se afla în zona de consultaţii şi a refuzat să meargă în sala de aşteptare.

„Un echipaj al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova a fost solicitat de o doctoriţă deoarece un bărbat se afla într-un loc nepermis aparţinătorilor. Jandarmii au intervenit şi, dialogând cu acesta, l-au invitat în sala de aşteptare şi, totodată i-au adus la cunoştinţă că, în caz contrar, va suporta consecinţele legale. Acesta s-a conformat”, a spus Iulia Pînzariu, purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova.

Cazul nu este însă singular. Medicii de la UPU spun că astfel de incidente au loc zilnic.

„Sunt multe, foarte multe cazuri de agresiune fizică şi verbală asupra personalului medical din UPU. Şi multe nici nu vor fi vreodată raportate pentru că personalul medical deja s-a învăţat şi limita lui de suportabilitate s-a tot urcat. Am zis ok, aşa e în urgenţă. M-a înjurat, era de un nivel cultural... M-a mai înjurat încă unul, şi încă unul... aşa că anumite agresiuni nu vor mai fi cuantificate. Dar ele vor fi resimţite şi puse undeva în backgroundul subconştient şi vor accentua nemulţumirea faţă de propria profesie şi dorinţa de a pleca din departament şi dorinţa de a renunţa la specialitate, pentru că este o specialitate, în altă parte, unde pacienţii se poartă frumos cu doctorii”, a declarat Luciana Rotaru, şeful UPU Craiova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici