Sistemul cardurilor de sănătate, blocat de peste două săptămâni. CNAS: Oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem/ Anunţul ministrului Sănătăţii

Sistemul cardului de sănătate, care nu funcţionează de peste două săptămâni, ar putea fi repornit joi, după ce se vor face noi teste, a anunţat purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici.

2259 afișări
Imaginea articolului Sistemul cardurilor de sănătate, blocat de peste două săptămâni. CNAS: Oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem/ Anunţul ministrului Sănătăţii

Sistemul cardurilor, blocat de peste două săptămâni. CNAS: Oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem

"Mâine (joi -n.r.), 18 iulie, va fi o primă tentativă de restartare a programului (...) Dacă pe 18, toate lucrurile funcţionează bine, toate testele de pe parcursul acestei zile şi de pe parcursul zilei de mâine, în prima parte a zilei, funcţionează corect, atunci lucrurile astea se duc acolo. Blocajele de care vorbeaţi dumneavoastră şi care da, sunt resimţite la nivelul fiecărui cabinet de medic de familie, la nivelul farmaciilor, la nivelul spitalelor, la nivelul tuturor categoriilor de furnizori, sunt prin prisma cantităţii uriaşe de date”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, la RFI.

Purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a precizat că, într-un an, este vorba despre 76 de milioane de input-uri în sistem.

Întrebat despre oamenii care vor muri în timpul acestui blocaj, purtătorul de cuvânt al CNAS a replicat: "Cred că puteţi fi de acord cu mine că nu există pe lumea asta niciun sistem perfect. Mă refer în lume la orice sistem (...) Nu aş vrea să mă duc în această zonă apocaliptică, pentru că oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem, nu vreau să sun cinic, dar nu e o chestiune pe care să o pun că acum, dacă a picat sistemul, se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planeta Pământ fix în România", a completat Daniel Osmanovici.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, pe 10 iulie, că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că sistemul nu e funcţional de pe 1 iulie.

Sorina Pintea: Preşedintele CNAS mi-a spus că săptămâna viitoare lucrurile vor intra în normal

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri seară, referitor la blocajul de peste două săptămâni al sistemului informatic al cardurilor de sănătate, că preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) i-a transmis că săptămâna viitoare lucrurile vor intra în normal.

"Am avut o discuţie cu preşedintele Casei care mi-a spus că de săptămâna viitoare lucrurile vor intra în normal. Pe mine nu mă mulţumesc aceste explicaţii pentru că de 17 zile sistemul este blocat, validarea consultaţiilor are loc în offline. Asta nu înseamnă că vor fi consultaţii nevalidate, dar mă refer la disconfortul pe care aceste discontinuităţi, disfuncţionalităţi ale sistemului provoacă disconfor medicului şi pacientului", a declarat Sorina Pintea, la TVR 1.

Taguri:
cnas,
blocaj,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici