Soldaţi americani şi moldoveni vor efectua un exerciţiu militar comun în Republica Moldova

  • Armata Republicii Moldova va participa, în perioada 9-16 mai, la exerciţiul „Swift Response-2024”, condus de Comandamentul Statelor Unite ale Americii în Europa şi Africa.
  • Exerciţiul se va desfăşura pe teritoriul Republicii Moldova.
  • Pe teritoriul României, exerciţiul „Swift Response 24” este condus de Forţele Armate Germane în parteneriat cu Forţele Terestre Române.
461 afișări
Imaginea articolului Soldaţi americani şi moldoveni vor efectua un exerciţiu militar comun în Republica Moldova

„Scopul antrenamentelor este dezvoltarea capabilităţilor şi creşterea nivelului de interoperabilitate între militarii participanţi, precum şi punerea în practică a tehnicilor, metodelor şi procedurilor moderne de instruire militară individuală şi colectivă”, transmit reprezentanţii Ministerului Apărării al Republicii Moldova într-un comunicat.

La exerciţiu vor participa peste 400 de militari din Brigada de Infanterie motorizată „Moldova”, Batalionul cu destinaţie specială „Fulger” al Armatei Naţionale şi militari din Divizia aeropurtate 82 din Statele Unite ale Americii.

La instruire vor fi implicate unităţi de tehnică din dotarea Armatei Naţionale a Republicii Moldova, precum şi două aeronave militare C-130 Hercules, din cadrul comandamentului SUA în Europa şi Africa, potrivit sursei citate.

Conform planului, aceştia vor efectua salturi cu paraşuta în perimetrul localităţilor din raioanele Floreşti, Făleşti şi Bălţi. Totodată, vor fi executate trageri de luptă din armamentul uşor de infanterie la Centrul de Instruire al municipiului Bălţi.

„Swift Response” face parte din exerciţiul multinaţional „Defender Europe 24 ” şi este destinat forţelor speciale moldo-americane. Armata Naţională a Republicii Moldova participă la exerciţiile „Defender Europe” începând cu anul 2021.

Pe teritoriul României, exerciţiul „Swift Response 24” este condus de Forţele Armate Germane în parteneriat cu Forţele Terestre Române, cu sprijinul Forţelor Aeriene Române. 

5.000 de militari şi 320 de mijloace tehnice, din şapte state aliate şi partenere, vor participa, în perioada 5-24 mai, la exerciţiul multinaţional SWIFT RESPONSE 24/ DEFENDER 24 al Comandamentului Forţelor Terestre ale SUA în Europa şi Africa. România participă cu 2300 de militari şi 220 de mijloace tehnice.

„În cadrul exerciţiului va avea loc una dintre cele mai mari operaţiuni de desant aerian din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial, cu implicarea a aproximativ 2.000 de paraşutişti din Franţa, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos. Principalele secvenţe ale exerciţiului se vor desfăşura în Baza 71 Aeriană General Emanoil Ionescu din Câmpia Turzii, poligonul Bogata din Turda, Centrul Naţional de Instruire pentru Luptă Getica din Cincu şi poligonul din comuna Ştiuca. De asemenea, se vor folosi facilităţi ale Bazei 90 Transport Aerian Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu din Otopeni, Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic Aurel Vlaicu din Boboc şi Aeroportul Banat din Caransebeş”, transmite Ministerul Apărării Naţionale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici