Stingerea incendiului de la Rânca a durat aproximativ cinci ore

Intervenţia pompierilor pentru stingerea incendiului care a cuprins, marţi seară, şase cabane dintr-un complex turistic din Rânca a fost finalizată după aproximativ cinci ore, iar flăcările au mistuit toate cele şase construcţii, pagubele fiind evaluate la câteva sute de mii de euro.

48 afișări
Imaginea articolului Stingerea incendiului de la Rânca a durat aproximativ cinci ore

Stingerea incendiului de la Rânca a durat aproximativ cinci ore (Imagine: www.rancaonline.ro)

Incendiul a fost stins în noaptea de marţi spre miercuri, din cele şase cabane, dintre care doar trei erau asigurate, nemaiputând fi salvat nimic.

Cele şase case, care aveau câte un etaj şi mansardă, făceau parte dintr-un complex turistic de patru stele, evaluat la circa un milion de euro, iar proprietarul acestora, omul de afaceri Maxim Tănase, spune că doar trei dintre cabane erau asigurate.

Conform martorilor, dintr-o singură cabană au fost scoase două frigidere şi două televizoare, din celelalte vile arzând toate dotările.

Incendiul a izbucnit, marţi seară, la două dintre cabane şi s-a extins la alte patru construcţii, fără a exista victime, cabanele nefiind locuite.

Incendiul a distrus în totalitate construcţiile, care s-au prăbuşit, iar prefectul judeţului Gorj a spus că va cere o anchetă în condiţiile în care la faţa locului au putut ajunge doar două echipaje de pompieri, alte trei care au fost trimise acolo defectându-se pe drum.

Potrivit prefectului judeţului Gorj, Liviu Andrei, cele trei autospeciale de la Garda de Intervenţie Novaci care s-au defectat pe drumul de acces spre Rânca, după câţiva kilometri parcurşi, sunt vechi de aproximativ 30 de ani, la fel ca alte şapte autospeciale din dotarea ISU Gorj. Prefectul a spus că singurele maşini noi din dotarea ISU sunt cele două care au intervenit pentru stingerea incendiului.

La locul incendiului s-au aflat, marţi seară, reprezentanţii conducerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, prefectul judeţului, Liviu Andrei, primarul localităţii Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, reprezentanţi ai Jandarmeriei, ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, dar şi zeci de turişti care s-au speriat din cauza flăcărilor, care au atins câţiva metri înălţime şi au fost vizibile de la o distanţă de mai mulţi kilometri.

Sursa foto: www.rancaonline.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici