Sute de turişti pe pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei. Zăpada are între 15 şi 30 de centimetri

Sute de turişti care petrec sărbătorile de iarnă pe Valea Prahovei se află pe pârtiile de schi din staţiunile Azuga, Buşteni şi Sinaia, unde stratul de zăpadă măsoară între 15 şi 30 de centimetri, pe unele dintre pârtii având loc accidente de schi, fără consecinţe grave.

475 afișări
Imaginea articolului Sute de turişti pe pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei. Zăpada are între 15 şi 30 de centimetri

Sute de turişti pe pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei. Zăpada are între 15 şi 30 de centimetri (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

Peste 500 de turişti se află, sâmbătă, pe pârtiile Cazacu şi Sorica din staţiunea prahoveană Azuga, unde stratul de zăpadă măsoară aproximativ 30 de centimetri, au declarat reprezentanţi ai Serviciului local de Salvamont. La Azuga, funcţionează teleschi-ul şi babyschi-ul pe cele două pârtii.

Aproximativ 500 de turişti petrec ziua din Ajunul Crăciunului pe pârtia Kalinderu din staţiunea prahoveană Buşteni, a declarat administratorul pârtiei, Ion Vasilescu.

Potrivit sursei citate, sâmbătă, la ora 17:00, va fi aprinsă pentru prima dată pe pârtia Kalinderu 1 instalaţia de nocturnă, care va rămâne în funcţiune atâta timp cât turiştii se vor afla pe pârtie.

Ion Vasilescu a precizat că stratul de zăpadă pe pârtia Kalinderu 1 măsoară 20 de centimetri şi că în partea superioară a pârtiei există, de asemenea, o pârtie pentru sănii.

Administraţia domeniului schiabil de la Buşteni va inaugura în acest sezon şi pârtia Kalinderu 2, care are o lungime de 1.100 de metri şi o lăţime de 70 de metri.

Vasilescu a precizat că săptămâna viitoare vor fi puse în funcţiune tunurile de zăpadă pe Kalinderu 2 şi, cel mai probabil, această pârtie va fi deschisă schiorilor, pentru prima dată, week-end-ul viitor.

La Sinaia nu se schiază în condiţii bune, însă aproximativ 400 de turişti au urcat pe pârtiile de mare altitudine din Valea Dorului, unde stratul de zăpadă măsoară cel mult 20 de centimetri.

Doi turişti s-au accidentat, sâmbătă, după ce au căzut pe pârtie, unul suferind o entorsă, celălalt o fractură de braţ, au declarat reprezentanţii Salvamont Sinaia.

Mii de turişti au ales să petreacă sărbătorile de iarnă în cele trei staţiuni prahovene. Cea mai căutată destinaţie turistică de pe Valea Prahovei a fost şi anul acesta Sinaia, unde gradul de ocupare cu o zi înainte de Crăciun este de aproximativ 95 la sută.

Primarul oraşului, Vlad Oprea, a declarat, vineri, că aproximativ 95 la sută dintre locurile de cazare din staţiune au fost deja rezervate. Hotelurile, vilele şi pensiunile din Sinaia au, în total, aproximativ 10.000 de locuri de cazare.

În staţiunea Buşteni, cu o zi înainte de Crăciun sunt rezervate aproximativ 70 la sută dintre cele 7.000 de locuri de cazare, a declarat primarul oraşului, Emanoil Savin.

La rândul lor, hotelierii din Azuga raportează un grad de ocupare de peste 80 la sută. Anul acesta, staţiunea Azuga, cea mai mică dintre cele trei staţiuni din Prahova, a atras tot mai mulţi turişti, fiind prima în care s-a schiat în această iarnă şi singura în care funcţionează un hotel de cinci stele.

Preţurile de cazare în cele trei staţiuni variază, în funcţie de condiţii şi de numărul de nopţi de cazare.

Pentru sărbătorile de iarnă hotelierii au pregătit oferte speciale, respectiv pachete turistice ale căror preţuri pornesc de la 300 de lei de persoană şi ajung la câteva sute de euro.

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere Prahova au declarat că, deşi se aşteptau la valori mari de trafic pe DN 1, pe Valea Prahovei, sâmbătă după-amiază, în zona celor trei staţiuni, circulaţia rutieră se desfăşoară fluent, fără probleme în trafic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici