The Telegraph, despre Kovesi: UE e determinată să aibă cel mai nepotrivit candidat în funcţie

Determinată să aibă cel mai nepotrivit candidat pentru rolul de procuror-şef european, Uniunea Europeană s-a asigurat că acesta este ales printr-un proces rapid, încălcându-şi propriile reguli privind etica, scrie cotidianul The Telegraph, făcând referire la alegerea Laurei Codruţa Kovesi.

23206 afișări
Imaginea articolului The Telegraph, despre Kovesi: UE e determinată să aibă cel mai nepotrivit candidat în funcţie

"Cea mai controversată alegere este confirmarea Laurei Codruţei Kovesi în funcţia de nou procuror şef al Uniunii Europene. Determinată să aibă cel mai nepotrivit candidat pentru acest rol, UE s-a asigurat că procurorul nerespectat este ales printr-un proces rapid, încălcându-şi propriile reguli care prevăd că cel care deţine o astfel de funcţie trebuie să aibă valori ridicate de etică şi integritate şi ignorând cererile făcute de Guvernul României, care a demis-o de la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru abuz în serviciu", scrie The Telegraph.

Autorul articolului, Damien Phillips, aminteşte că, în acest caz, CV-ul Laurei Codruţa Kovesi conţine "monitorizarea celui mai mare scandal de corupţie de la căderea Uniunii Sovietice, prin colaborarea cu serviciul de informaţii din România în vederea folosirii sistemului judiciar, subminând statul de drept prin reţinerile ilegale susţinute de false dovezi şi o rată suspectă de 92% de condamnări".

"Numirea ei în funcţie reprezintă un cadou pentru Johnson, dar un coşmar pentru fiecare membru al Parlamentului European şi pentru fiecare stat care face parte din UE", mai scrie acesta.

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European au confirmat, în şedinţa Conferinţei preşedinţilor de miercuri, numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al Parlamentului European. În luna iulie, Parlamentul European a reiterat faptul că susţine candidatura fostei şefe DNA pentru funcţia de procuror-şef european.

Biroul Procurorului Public European, care va avea sediul la Luxembourg, va fi o instituţie independentă a Uniunii Europene care va fi responsabilă cu anchetarea, urmărirea penală şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene (fraude, corupţie, fraude transfrontaliere cu TVA de peste 10 milioane de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici