Video Thompson a citit în română Omida Mâncăcioasă la o şcoală din Ferentari, de Ziua Mondială a Cititului - VIDEO

Dean şi Jane Thompson şi secretarul de stat în MAE Daniel Ioniţă au sărbătorit, miercuri, alături de copiii de la Şcoala 136 din Ferentari Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare, însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti citind în română "Omida mâncăcioasă" de Eric Carle.

417 afișări

"Iubesc cărţile. Cărţile ne deschid o lume nouă. Dacă vreau să aflu ceva despre o ţară în care nu am fost niciodată, cu siguranţă există o carte bună pe care să o citesc. Dacă vreau să înţeleg cum funcţionează lumea, cu siguranţă există o carte pe care să o citesc", le-a spus, miercuri, însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Dean Thompson, copiilor de la Clubul de educaţie alternativă al Şcolii Generale 136 din Ferentari, alături de care a sărbătorit Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare (World Read Aloud Day).

Thompson le-a povestit copiilor că este "foarte norocos" deoarece că părinţii lui îi citeau în fiecare zi, lucru pe care l-a făcut şi el când copiii săi erau mici.

"Cel mai grozav lucru pe care-l putem lua din viaţa de copil în viaţa de adult este cititul, dragostea pentru cărţi", le-a mai spus Thompson.

Diplomatul american a citit în română "Omida mâncăcioasă" de Eric Carle, în timp ce soţia sa, Jane, a citit în engleză "Polar Bear. Polar Bear. What do you hear?" de Bill Martin Jr. şi Eric Carle.

La rândul său, secretarul de stat pentru afaceri strategice în MAE Daniel Ioniță le-a citit copiiilor un fragment din "Memoriile lui Mircea Eliade".

Eliade "povesteşte în mai multe ocazii ce rol au avut lecturile şi cărţile în formarea sa ca om, de la adolescentul miop care a fost la un savant care a pus bazele istoriei religiilor. Îmi doresc ca exemplul marelui savant să reprezinte pentru voi o motivaţie şi un model, să înţelegeţi că împreună, prin educaţie, prin citire, prin atenţia pe care o acordaţi şcolii cu toţii avem o şansă. Avem o şansă la a ne schimba viaţa noastră şi schimbându-ne viaţa noastră vom schimba viaţa întregii omeniri", a subliniat Ioniţă.

Totodată, acesta i-a rugat pe copii să scrie mesaje pe afişele realizate cu ocazia sărbătoririi a 135 de ani de relaţii diplomatice între SUA şi România, promiţându-le că acestea vor rămâne în arhiva Ministerului de Externe.

La final, Dean Thompson şi Daniel Ioniţă au donat mai multe cărţi Clubul de educaţie alternativă al Şcolii Generale 136 din Ferentari.

Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Policy Center for Roma and Minorities care, începând din 2008, realizează campanii şi programe adresate copiilor din zonele defavorizate din Ferentari. Clubul de Educaţie Alternativă promovează creşterea participării şcolare şi dezvoltarea unei relaţii armonioase între şcoală şi comunitate

Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare (World Read Aloud Day) doreşte să atragă atenţia comunităţii internaţionale asupra importanţei cititului, să le transmită celor mici că au dreptul să citească, să scrie şi să-şi spună poveştile. World Read Aloud Day este sărbătorită în peste 80 de ţări.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici