Tinere românce însărcinate, traficate sexual în Spania, au fost eliberate. „Călăii” lor: 13 persoane din Giurgiu, Galaţi şi Bucureşti

  • Traficul de persoane în scopuri sexuale înfloreşte în pandemie, iar tinerele sărace, fără educaţie sau care se luptă să supravieţuiască sunt ţinte sigure ale racolatorilor şi traficanţilor de persoane.
  • 17 tinere din România, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani, exploatate sexual de o grupare de traficanţi români, pe teritoriul Spaniei, au fost eliberate în urma unei operaţiuni comune a autorităţilor române şi spaniole.
  • Fetele erau recrutate în ţară şi trimise în Spania, unde erau forţate să facă sex pentru profitul proxeneţilor, însărcinate fiind.
5173 afișări
Imaginea articolului Tinere românce însărcinate, traficate sexual în Spania, au fost eliberate. „Călăii” lor: 13 persoane din Giurgiu, Galaţi şi Bucureşti

Tinere românce însărcinate, traficate sexual în Spania, au fost eliberate. „Călăii” lor: 13 persoane din Giurgiu, Galaţi şi Bucureşti

O operaţiune comună cu Poliţia Naţională din Regatul Spaniei, cu sprijinul EUROPOL, au desfăşurat, la data de 9 martie o acţiune pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, trafic şi consum de droguri şi spălare de bani.
 
Gruparea era formată din 13 membri, cu vârste cuprinse între 24 şi 43 de ani, din judeţul Giurgiu, Galaţi şi Bucureşti.
 
Au fost identificate 17 tinere de cetăţenie română, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani, exploatate sexual de membrii grupării, pe teritoriul Spaniei. Tinerele ar fi fost determinate şi le-ar fi fost înlesnită practicarea prostituţiei, în condiţii de risc, chiar în timp ce erau însărcinate, transmite IGPR.
 
În principal, activitatea infracţională a grupului ar fi constat în recrutarea, de pe teritoriul României, a unor tinere aflate în stare de vulnerabilitate, urmată de exploatarea sexuală a acestora, prin obligarea sau determinarea şi înlesnirea practicării prostituţiei în Spania, în regiunea Girona. 
 
În cadrul acţiunii desfăşurate în România, au fost puse în executare 14 mandate de percheziţie domiciliară, 10 în judeţul Giurgiu, 2 în municipiul Galaţi şi 2 în municipiul Bucureşti, la locuinţele celor 13 persoane cercetate.
 
În urma efectuării percheziţiilor, au fost ridicate sisteme informatice, obiecte şi metale preţioase, înscrisuri, substanţe susceptibile a fi droguri şi bunuri utilizate la cântărirea, dozarea, ambalarea drogurilor sau utilizate la consumul acestora, mai transmit poliţiştii.
 
Totodată, au fost puse în aplicare 23 de mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu, pentru activităţi procedurale. Simultan, pe teritoriul Spaniei, au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziţie domiciliară şi 8 mandate de aducere, fiind reţinute 2 persoane de cetăţenie română.
 
„Ieri, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu a dispus reţinerea a 5 persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, spălare a banilor, trafic de minori, deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu şi punerea la dispoziţie a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri, urmând ca, în ziua de 10 martie 2021, să fie prezentate Tribunalului Giurgiu, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive”, se arată în comunicatul IGPR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici