- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.04.2015, 13:28)
- Liviu Iancu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tot mai mulţi turişti merg în restaurantele de la munte cu alcool "în sacoşă", se plâng bucătarii şi cofetarii
Aproape 10% dintre turiştii români care iau masa în restaurantele de la munte vin cu băuturile alcoolice "în sacoşă", pentru a plăti mai puţin pentru o masă, potrivit Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România.
1691 afișări
Tot mai mulţi turişti merg în restaurantele de la munte cu alcool "în sacoşă", se plâng bucătarii şi cofetarii (Imagine: Publimedia / Shutterstock)
"În ultimul an, din cauza puterii scăzute de cumpărare a populaţiei, a crescut numărul românilor care merg în restaurantele din staţiuni cu băuturi alcoolice în sacoşă. Vinul din alimentară e de cel puţin două ori mai ieftin decât cel din restaurant, iar oamenii încearcă să facă economie", a declarat agenţiei MEDIAFAX Ştefan Bercea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România şi proprietarul restaurantului Cabana Vânătorilor din Predeal.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Viitorul SUA, dacă Trump va fi reales: Fostul Președinte își dezvăluie planurile pentru TIME. „Putin îl va elibera imediat pe Gershkovich”
-
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
-
Regele Charles revine la îndatoririle publice: ,,Sunt bine, mulţumesc”
-
Donald Trump afirmă că Netanyahu ,,a fost criticat pe bună dreptate" pentru atacul din 7 octombrie
El a explicat că la restaurantul pe care îl conduce se percepe o aşa numită "taxă de dop" de 25 de lei pentru o sticlă de băutură adusă din afară.
Mulţi dintre turişti, spune Bercea, încearcă să evite această taxă şi ţin sticlele de alcool sub masă.
"Am avut o situaţie inedită cu nişte turişti din Republica Moldova, care au venit pentru Crăciunul pe rit vechi şi ne-au rugat să le permitem să desfacă două şampanii. Le-am spus de taxa de dop, moment în care ei s-au dus la maşini - erau veniţi cu două Mercedes ML - au desfăcut afară cele două şampanii şi le-au turnat într-o sticlă de plastic de apă minerală. Au venit în restaurant cu o singură sticlă, cea de plastic, şi au plătit o singură taxă de dop pentru cele două şampanii", a povestit Bercea.
Preşedintele Asociaţiei Bucătarilor a mai spus că majoritatea celor care vin cu băutura de afară au între 45 şi 55 de ani şi consumă la restaurant ciorbă şi carne de pui.
Citește pe alephnews.ro: Forbes a publicat topul orașelor cu cei mai mulți miliardari în 2024. Capitala bogaților are o valoare netă de 694 miliarde de dolari
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA: 5 unități israeliene au comis încălcări ale drepturilor omului înainte de izbucnirea războiului din Gaza. Washingtonul este principalul susținător militar al Israelului
Elon Musk nu are milă: A închis peste noapte întreaga divizie de Superchargere de la Tesla şi a dat afară pe toată lumea. Încă 500 de angajaţi se alătură celor 14.000 deja concediaţi
Cine este omul de afaceri care a câştigat 6,5 miliarde de dolari peste noapte, mai mult decât salariul mediu pe o lună a 6 milioane de români
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Tudor Ciuhodaru, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Prognosticul este rezervat' 😢
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe