Traian Igaş a donat sânge la Arad. Ministrul este donator din 2005

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a donat, luni, sânge, la Arad, în cadrul campaniei naţionale "Din inimă pentru inimi", alături de câţiva angajaţi ai ISU Arad şi de şeful IGSU, Marcel Lucaciu, invitându-i şi pe ziarişti să fie de faţă.

210 afișări
Imaginea articolului Traian Igaş a donat sânge la Arad. Ministrul este donator din 2005

Traian Igaş (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Traian Igaş a ajuns la Centrul de Transfuzii Arad la ora 11.00, iar timp de 15 minute a discutat cu personalul medical, după care a fost aşezat pe un pat.

Ministrul s-a întrebat cu voce tare în ce mână să se lase "împuns", luând decizia, după câteva momente, să i se ia sânge din mâna dreaptă.

În timpul donării, la care ziariştii au fost invitaţi să filmeze sau să facă fotografii, Igaş a dat şi declaraţii, afirmând că este donator din 2005 şi că se află la a zecea donare de sânge.

"Este pentru a zecea oară când donez sânge, practic este un îndemn la adresa fiecărui cetăţean să doneze sânge dacă sănătatea îi permite, pentru că prin gestul pe care-l fac cei care donează sânge nu fac altceva decât să îi sprijine pe cei care au nevoie în anumite momente de dificultate au nevoie de sânge şi acest lucru îl fac şi eu astăzi. În cele zece donări de sânge pe care le-am avut până acum am avut ocazia să donez de patru ori pentru oameni care ei chiar aveau (nevoie - n.r.), deci cunoşteam pentru cine donez sânge în cele patru donări. Iar celelalte au fost donări în care am donat neştiind încotro se duce sângele donat", a spus Igaş.

Jurnaliştii au continuat să pună întrebări şi i-au cerut lui Igaş părerea despre glumele făcute pe seama românilor de o televiziune din Franţa, în care Capitala României a fost numită coş de gunoi.

"Nu cred că trebuie să comentăm fiecare emisiune de satiră şi umor din unele ţări europene. Poate moderatori de-ai noştri sau realizatori de emisiuni din România vor face şi ei, la rândul lor, emisiuni cu alţi cetăţeni din alte ţări. Nu cred că trebuie să comentăm lucrurile astea", a spus ministrul de Interne.

Fără să fie întrebat pe acest subiect, ministrul s-a referit la prezenţa sa la Ţebea, afirmând că este nemulţumit că la televizor au fost prezentate doar huiduieli la adresa sa.

"Nimeni nu arată fotografiile cu mine prin mulţime. Nu numai fotografii, filmările", a spus Igaş.

El a adăugat că grupul de oameni care a aplaudat la sosirea reprezentanţilor PRM a fost şi cel care l-a huiduit.

Întrebat de jurnalişti dacă este de acord cu intonarea imnului naţional în şcoli, Igaş a spus că românii trebuie să-şi respecte imnul.

"Acest lucru s-a întâmplat şi la şcoala unde mi-am dus astăzi (luni - n.r.) fetiţa cea mare", a spus Igaş.

Declaraţiile ministrului au fost întrerupte de personalul medical, pentru a-i scoate acul din mână, Igaş donând 450 de mililitri de sânge.

El a declarat că va dona bonurile valorice pentru alimente la care are dreptul în urma gestului său.

După ce s-a odihnit puţin şi a mai vorbit cu personalul Centrului de Transfuzii, Igaş a plecat în Piaţa Avram Iancu din Arad, unde participă la manifestări ocazionate de Ziua Pompierilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici