Valeriu Nicolae, scriitor şi activist: „Am fost şocat de cât de multe diplome sunt de la colegiile de securitate, am fost şocat de nivelul de impostură, de numărul de contracte cu statul şi de tupeu”

  • „Este îngrozitor că oamenii din mediul academic au făcut compromisuri uriaşe”
  • „Noi nu ştim ce a făcut Vlase până când a devenit subprefect de Bacău. La domnul Vlase au dispărut declaraţiile de avere până în 2012”
  • „Sunt afaceri din contracte cu statul de 10 milioane de euro pe cap de parlamentar”
  • „În ministere este o reţea de nepotisme întinsă, fiecare depinde de tăcerea celuilalt”
  • „Sunt cel puţin 4 miniştri în Guvernul României care au plagiat”
  • „Statul pe burtă a devenit un sport naţional”
  • „USR e super împărţit, sunt minim 3 tabere care se urăsc cu spume. Cred că USR o să se rupă”
  • „România Educată este cea mai sinistră glumă”
  • „Noi am văzut un dulap săsesc ţeapăn şi ne-am pus toată speranţa în dulap, dar dulapul era gol”
5768 afișări
Imaginea articolului Valeriu Nicolae, scriitor şi activist: „Am fost şocat de cât de multe diplome sunt de la colegiile de securitate, am fost şocat de nivelul de impostură, de numărul de contracte cu statul şi de tupeu”

Valeriu Nicolae, scriitor şi activist: „Am fost şocat de cât de multe diplome sunt de la colegiile de securitate, am fost şocat de nivelul de impostură, de numărul de contracte cu statul şi de tupeu”

„Am fost şocat de cât de multe diplome sunt de la colegiile de securitate. Am fost şocat de nivelul de impostură, de numărul de contracte cu statul şi de tupeu. În Parlament este o cloacă, o hazna. Pericolul este că oamenii oneşti se simt descurajaţi. (...) Dacă eşti impostor, trebuie să acoperi impostura cu cât mai multe diplome. Mediul academic are o problemă uriaşă. Este îngrozitor că oamenii din mediul academic au făcut compromisuri uriaşe. Am găsit 3 rude care erau în comitetul pentru doctorat. Ubicuitatea Parlamentarului român este îngrozitoare. Alina Gorghiu a fost prima găsită: făcea doctorat la Iaşi, masterat la Ploieşti, altul în Bucureşti, preda la 2 universităţi, era în 6 comisii parlamentare. O să încercăm să obţinem prezenţele de la universităţi. Universităţile ne-au refuzat, o să le dăm în judecată. Avem mai mulţi doctoranzi în securitate decât în management şi economie”, a declarat Valeriu Nicolae în emisiunea OFF/OnTheRecord pe Aleph News.

Raportul ONG-ului Integritate pe bune arată că o parte din parlamentarii României au şi ani lipsă în CV, majoritatea au lucrat înainte la stat, iar o bună parte dintre ei derulează în continuare afaceri cu statul pe bani publici.

Astfel, potrivit raportului deja publicat, din 50 de deputaţi analizaţi, 16 au 16.859 de contracte cu statul din bani publici, derulate prin 33 de firme deţinute de ei sau de apropiaţi, contracte în valoare totală de 2,3 miliarde de lei.

Iată ce spune despre toate acestea Valeriu Nicolae, coordonator al Integritate pe bune:

„Parlamentarii au goluri în CV-uri îngrozitoare. Noi nu ştim ce a făcut Vlase până când a devenit subprefect de Bacău. CNSAS spune că oamenii ascund ce au făcut în timpul comunismului. La domnul Vlase au dispărut declaraţiile de avere până în 2012. A.N.I. nu ştie, nu vede, nu vrea să audă. 2010 a fost un an minunat la UNAP, o mulţime de oameni sus puşi au terminat în acelaşi an. (...)

„Da, din 50 de deputaţi analizaţi, 23 au lucrat doar la stat. Haios este să te uiţi şi la soţii. Parcă e un blestem: toţi sunt la stat. Lanţul se poate rupe expunându-l. Alegătorii nu prea ştiu, nici eu n-am crezut că e nivelul ăsta de impostură. Ca să fii milionar din bani cu statul, trebuie să fii parlamentar sau rudă de parlamentar. Şansa cea mai mare ca să fii parlamentar e să fii ruda unui fost parlamentar, primar sau baron local. Este o combinaţie de laşi şi ticăloşi în sistem care paralizează orice fel de mişcări. Doamna Furtună a trăit cu 7 lei pe zi, o alta a trăit cu – 45 de lei pe zi şi şi-a luat şi un Land Rover. Averile le investigăm noi şi avem de gând să dăm A.N.I. în judecată. Dacă analizezi CV-urile de la A.N.I., este la fel”.

„Sunt afaceri din contracte cu statul de 10 milioane de euro pe cap de parlamentar. La USR nu este acelaşi pattern. USR e mai bun decât alte partide, dar au şi ei impostorii lor. În USR nu a fost nicio reacţie, asta m-a speriat. USR e super împărţit, sunt minim 3 tabere care se urăsc cu spume. USR nu are experienţă, are ego-uri inflamate. Cred că USR o să se rupă”.

„Avem nevoie de 200 de voluntari ca să ne mişcăm la ritmul pe care ni-l dorim. Deprofesionalizarea în ministere este foarte periculoasă. În ministere, nivelul este slab, oamenii buni au plecat. Domnul Budăi a fost şofer la DGASPC. În ministere este o reţea de nepotisme întinsă, fiecare depinde de tăcerea celuilalt. Oricine vine este văzut ca un corp străin. Am vrut să scoatem afară un secretar de stat pus de Ponta şi hârtiile trebuiau să treacă şi prin departamentul nevestei lui. Nu m-aş mai întoarce în sistem în niciun caz. (...)”

„Cred că lumea s-a pleoştit, este doar o fază. Eu am încredere în nemulţumirile noastre. Oamenii îşi declară 2 proprietăţi şi au 26. Domnul Licu tot în 2010 şi-a făcut doctoratul. Sunt cel puţin 4 miniştri în Guvernul României care au plagiat. Plagiatul e mult mai nenorocit. Faptul că tu furi intelectual e oribil, e o dovadă de super ticăloşie. Ei au furat ca să câştige foarte mulţi bani prin înaintarea lor în grad. Avem nevoie de un moment zero. La Universitatea Babeş Bolyai sunt tot mai mulţi oameni care se retrag de la doctorate. Statul pe burtă a devenit un sport naţional. Noi avem nevoie de echipe, nu de lideri mesianici. Noi documentăm impostura. Când vom fi maturi să acceptăm că nu mai trebuie votaţi impostori, vom avea documentele. Toate datele le punem la dispoziţia publicului”, declară Nicolae vorbind despre reacţia societăţii civile şi a publicului dar şi despre datele puse la dispoziţia cetăţenilor”

„România Educată este cea mai sinistră glumă. Noi am văzut un dulap săsesc ţeapăn şi ne-am pus toată speranţa în dulap, dar dulapul era gol. Viorica Dăncilă ar fi fost un preşedinte mai bun. Dăncilă nu se credea super deşteaptă, nu avea aroganţa asta nesimţită”, a afirmat Valeriu Nicolae vorbind despre proiectul „România Educată” al lui Klaus Iohannis, în emisiunea OFF/OnTheRecord pe Aleph News.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici