VIDEO | Poluare în Capitală. Poliţiştii fac percheziţii la firme colectoare de deşeuri

  • Poliţiştii bucureşteni fac, marţi, nouă percheziţii, într-un dosar ce vizează activitatea a două firme şi a mai multor persoane fizice.
  • Aceştia ar fi colectat, transportat, deversat şi îngropat deşeuri în locuri neautorizate.
  • Poliţia Capitalei a anunţat că astfel ar fi fost provocate prejudicii semnificative mediului.
2166 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Poluare în Capitală. Poliţiştii fac percheziţii la firme colectoare de deşeuri

VIDEO | Poluare în Capitală. Poliţiştii fac percheziţii la firme colectoare de deşeuri

„Astăzi (marţi - n.red.) poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice, sprijiniţi de comisari ai Gărzii de Mediu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 9 mandate de percheziţie, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, într un dosar penal privind săvârşirea unor infracţiuni ce aduc atingere mediului”, anunţă Poliţia Capitalei.

Conform sursei citate, sunt efectuate cercetări cu privire la activitatea desfăşurată de două societăţi comerciale şi mai multe persoane fizice, care ar fi colectat, transportat, deversat şi îngropat deşeuri în locuri neautorizate, provocând prejudicii semnificative mediului.

Luni seara, şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că a solicitat Inspecţiei Muncii să desfăşoare, în paralel cu verificările efectuate de instituţiile din subordinea Ministerului Mediului, un control privind siguranţa în muncă la firmele de mediu din Bucureşti.

În noaptea de duminică spre luni, aplicaţiile care măsoară calitatea aerului din Bucureşti au înregistrat depăşiri extrem de mari ale cantităţilor de particule în suspensie, chiar şi de 10 ori peste maximul admis. Ministrul Mediului a precizat că poluarea provine de la arderile necontrolate din Bucureşti şi din judeţul Ilfov. Ministerul Mediului va verifica, până la finalul acestei săptămâni, toate sursele de poluare din zona Bucureşti – Ilfov, iar operatorii care nu deţin echipamente pentru montorizarea calităţii aerului vor fi obligaţi să remedieze situaţia, a anunţat Costel Alexe, ministrul Mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici