Violeta Băjenaru-Declerck, românca aflată la bordul aeronavei dispărute - VIDEO

Românca aflată la bordul aeronavei Air France care a dispărut, luni, deasupra Oceanului Atlantic se numeşte Violeta Băjenaru-Declerck, este cadru universitar la Ecole de Bois din Nantes (Franţa) şi este originară din Buzău, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse locale.

371 afișări
Imaginea articolului Violeta Băjenaru-Declerck, românca aflată la bordul aeronavei dispărute - VIDEO

Violeta Băjenaru-Declerck, românca aflată la bordul aeronavei dispărute

Contactat de MEDIAFAX, Arnaud Gaudevin, directorul Ecole de Bois din Nantes, unde femeia era cadru didactic, a evitat să vorbească despre decesul acesteia, precizând că unica certitudine este că românca se afla la bordul avionului dispărut.

El a explicat că deocamdată doreşte să rămână alături de elevii săi şi că nu doreşte să facă vreun comentariu.

Până în prezent, autorităţile române nu au confirmat oficial că aceasta ar fi identitatea femeii care se afla la bordul avionului dispărut, luni, deasupra Atlanticului.

"Nu confirmăm oficial numele româncei sau datele acesteia deoarece potrivit legii 677 privind protecţia datelor personale, acestea nu pot fi prezentate public fără acordul familiei", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu.

Datele de identificare ale româncei au fost transmise luni de autorităţile franceze prin intermediul Consulatului de la Paris, ajungând la Ministerul de Interne, care a anunţat familia.

O altă româncă a fost la un pas de a se afla şi ea pe lista victimelor, însă a renunţat la cursă pe motiv că biletul de avion este prea scump, relatează cotidianul Gândul.

Video Stirileprotv.ro


Violeta Băjenaru-Declerck a absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale în cadrul ASE, în 1998. Ulterior, ea şi-a continuat studiile în România şi Marea Britanie, la Anglia Polytechnic University, Cambridge, în 1999, iar în 2003 a urmat studii post-universitare timp de un an la Centrul de Analiză Economică de la Universitatea Aix-Marseille III.

La aceeaşi universitate, ea a obţinut doctoratul în ştiinţe economice, în urmă cu doi ani.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul universităţii unde preda, temele de interes şi cercetare ale româncei erau economia internaţională, pieţele internaţionale de materii prime, gestiunea riscurilor internaţionale, procese de certificare şi eco-label.

Violeta Băjenaru-Declerck a participat la numeroase seminarii şi a publicat două lucrări: "Politica Agricolă Comună" - coordonator Dumitru Miron, ASE 2000 şi un studiu intitulat "On the specificity of entrepreneurship in transition countries", în cadrul unui volum editat de Facultatea de Economie şi Turism "Dr Mirkovic", Universitatea din Rijeka.

Marea majoritate a celor 216 pasageri ai avionului Airbus A330, care efectua cursa Rio de Janeiro-Paris şi care a dispărut luni dimineaţă, erau brazilieni şi francezi. Erau 80 de brazilieni şi 73 de francezi, potrivit unei liste citite de purtătorul de cuvânt al companiei franceze, Jorge Asuncao, la aeroportul internaţional din Rio de Janeiro.

La bordul aparatului se aflau de asemenea 18 germani, nouă italieni, şase americani, cinci chinezi, patru ungari, doi spanioli, doi britanici, doi marocani şi doi irlandezi. De asemenea, în avion se mai aflau un angolez, un argentinian, un belgian, un islandez, un norvegian, un polonez, un român, un rus, un slovac, un suedez, un turc, un filipinez şi un elveţian, menţionează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici