ZI LIBERĂ pentru elevi în această săptămână. Când vor fi închise şcolile

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat pentru MEDIAFAX, că, de Ziua Educaţiei, care va avea loc joi, elevii vor face „activităţi specifice educaţiei”, în schimb cei din Capitală, vor avea liber în ziua respectivă, anunţă Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

4056 afișări
Imaginea articolului ZI LIBERĂ pentru elevi în această săptămână. Când vor fi închise şcolile

ZI LIBERĂ pentru elevi în această săptămână. Când se vor închide şcolile

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, declarat pentru MEDIAFAX, că, la nivel naţional, cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei, care va avea loc joi, elevii şi profesorii nu vor face cursuri, dar vor desfăşura „activităţi specifice educaţiei”.

În schimb, elevii şi profesorii din Capitală, vor avea zi liberă, fără activităţi extraşcolare, a menţionat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

„În conformitatea cu prevederile art.27, alin. 4 din Contractul Colectiv de Muncă, la nivelul grupului de unităţi al ISMB, ziua de 5 octombrie- Ziua Mondială a Educaţiei este nelucrătoare. În aceste condiţii, directorii unităţilor de învăţământ vor lua toate măsurile ce se impun, în vederea punerii în aplicare a prevederilor legale mai sus menţionate”, reiese dintr-o notă informatică trimisă de ISMB către toate unităţuile şcolare din Bucureşti.

Ziua Mondială a Educaţiei a fost inaugurată, în 1994 de către UNESCO şi se sărbătoreşte, în fiecare an, pe 5 octombrie, în 200 de ţări din întreaga lume. La nivel mondial, această zi este cunoscută sub denumirea de World Teachers’ Day - Ziua Profesorilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici