Australian Open 2021: Sorana Cîrstea a câştigat duelul românesc la turneu

Duel 100% românesc, luni dimineaţă, în primul tur al Grand Slam-ului de la antipozi, Patricia Ţig şi Sorana Cîrstea având neşansa de se fi întâlnit chiar în debutul Australian Open. Cîrstea s-a impus cu un categoric 6-2, 6-1, în doar o oră de joc.

1753 afișări
Imaginea articolului Australian Open 2021: Sorana Cîrstea a câştigat duelul românesc la turneu

Australian Open 2021: Sorana Cîrstea a câştigat duelul românesc la turneu

Patricia Ţig (WTA 56) a jucat un singur meci în turneul de încălzire de la Gippsland Trophy, de la Melbourne, şi, în ciuda poziţiei mai bune în clasamentul mondial, nu era considerată favorită în faţa Soranei Cîrstea (WTA 72), care reuşise să treacă până în turul 3, la Grampians Trophy (Melbourne).

În meciul de luni dimineaţa a jucat din păcate doar Sorana Cîrstea, Patricia Ţig fiind de nerecunoscut, toate cifrele din statistica jocului ei fiind mult sub nivelul pe care l-a demonstrat în 2020, când a câştigat turneul WTA de la Istanbul şi a ajuns în turul 3 la Roland Garros.

Sorana Cîrstea s-a impus într-o oră şi un minut, luând câte două break-uri în fiecare set. Românca va avea în turul 2 o adversară mult mai dificilă, pe favorita numărul 9, Petra Kvitova, cea care a trecut în primul tur de belgianca
Greet Minnen (WTA 110), cu 6-3, 6-4.

Patricia Ţig părăseşte turneul cu un premiu de aproximativ 64.000 euro şi 10 puncte WTA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici