CAZUL LANCE ARMSTRONG: O universitate americană i-a retras lui Armstrong un titlu pe care i-l acordase în 2006

Universitatea americană Tufts din statul Massachusetts i-a retras lui Lance Armstron un titlu onorific de doctor pe care i l-a acordat în 2006, după ce fostului ciclist i-a fost anulat palmaresul pentru dopaj.

381 afișări
Imaginea articolului CAZUL LANCE ARMSTRONG: O universitate americană i-a retras lui Armstrong un titlu pe care i-l acordase în 2006

Lance Armstrong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consiliul de Administraţie al univerităţii a luat acestă decizie în unanimitate.

"Chiar dacă membrii Consiliului de Administraţie continuă să respecte munca de excepţie depusă de Fundaţia Lance Armstrong, universitatea a ajuns la concluzia că acţiunile domnului Armstrong în calitate de sportiv sunt incompatibile cu valorile instituţiei", a declarat Kimberly Thurler, responsabilă cu relaţiile publice ale universităţii.

Tufts University este o instituţie de învăţământ cu circa 10.000 de studenţi, fiind situată în Medford (nord-estul SUA). Universitatea este recunoscută mai ales pentru programul său de relaţii internaţionale.

Armstrong a fost exclus pe viaţă din sportul profesionist de către Agenţia Americană Antidoping (USADA), care a anulat toate rezultatele înregistrate de fostul ciclist după 1 august 1998, printre care se numără şi şapte succese în Turul Franţei (1999-2005). Această decizie a fost validată de Federaţia Internaţională de Ciclism (UCI).

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici