Corvinul Hunedoara câştigă Cupa României. Formaţia din Liga 2 ar putea juca în Europa League

Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României după ce a învins Oţelul Galaţi la lovituri de departajare. După 90 de minute de joc, scorul a fost 2-2. Oţelul a ratat de trei ori, lovitura decisivă fiind transformată pentru hunedoreni de Hergheligiu.

3064 afișări
Imaginea articolului Corvinul Hunedoara câştigă Cupa României. Formaţia din Liga 2 ar putea juca în Europa League

Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României

După aproape o jumătate de oră fără faze de poartă periculoase, Rusevici a deschis scorul dintr-o lovitură liberă de la 18 metri lateral stânga, executată direct sub bara porţii lui Lefter. (1-0, min. 27).

În minutul 39, hunedorenii au egalat prin Coman, care a profitat de o inexitate a fundaşilor gălăţeni în careul de 6 metri, după o centrare a lui Pîrvu (1-1, min. 39).

La 10 minute după reluare, Bodişteanu a fost accidentat în careu, iar Rusevici a transformat fără emoţii din penalty (2-1, min 58).

Peste alte 10 minute, Tănase a rămas singur cu poarta goală la bara a doua, dar şutul său din 2-3 metri, a nimerit doar plasa laterală.

Corvinul a intensificat ofensiva, şi după o primă intervenţie reuşită a portarului Pap, hunedorenii au egalat după un şut allui Manolache din marginea careului (2-2, min. 75).

În ciuda celor 12 minute de prelungiri, nu s-a mai marcat la nici o poartă, în ciuda faptului că ambele echipe au insistat în ofensivă.

După cele două reprize de prelungiri nu s-a mai marcat nici un gol, trecându-se la lovituri de departajare.

Oţelul a ratat de trei ori, prin Gaitan, Lameira şi Ghiocel, în timp ce Corvinul a greşit doar de două ori. Hergheligiu a marcat golul decisiv, ducând cupa la Hunedoara, care se califică astfel în preliminariile Europa League. Totuşi pentru a juca în Europa, echipa are nevoie de acordul UEFA. Un răspuns ar putea veni în următoarele zile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici