Duplantis doboară din nou recordul la săritura cu prăjina în Diamond League la Xiamen

  • Armand Duplantis îşi demonstrează statutul de favorit la Jocurile Olimpice de la Paris din acest an, cu o nouă realizare record.
  • Suedezul şi-a depăşit sâmbătă propriul record mondial la săritura cu prăjina cu o evoluţie de 6,24 metri.
  • Performanţa a fost realizată în prima reuniune a Diamond League.
62 afișări
Imaginea articolului Duplantis doboară din nou recordul la săritura cu prăjina în Diamond League la Xiamen

Duplantis şi-a depăşit borna anterioară de 6,23 metri, stabilită la finala Diamond League de la Eugene, în septembrie 2023, depăşind cu uşurinţă ştacheta ridicată cu un centimetru mai sus, la primul său eveniment în aer liber al anului, la Xiamen, în China.

A fost pentru a opta oară când Duplantis a doborât recordul mondial, tânărul de 24 de ani fiind singurul om care a reuşit să doboare şase metri pe Stadionul Egret.

Campionul olimpic şi dublu campion mondial în aer liber adăugase în martie un al doilea titlu mondial în sală la palmaresul său impresionant şi se pregăteşte să se îndrepte spre a doua sa ediţie a Jocurilor din iulie şi august ca fiind favorit cert.

Australianca Torrie Lewis, în vârstă de 19 ani, s-a bucurat de un debut de succes la aceaşi competiţie, depăşind un pluton puternic de rivale americane, printre care se numără şi Sha'Carri Richardson, pentru a câştiga aurul la 200 de metri feminin, cu un timp de 22,96 din culoarul nouă.

Richardson, câştigătoare a bronzului la 200 m la Campionatele Mondiale de anul trecut, a terminat a doua în 22.99, în faţa compatrioatelor sale Tamara Clark, Anavia Battle şi Twanisha Terry.

Campioana mondială Marileidy Paulino a cucerit mai devreme primul aur pe pistă al sezonului Diamond League, în proba feminină de 400 m, dominicana reuşind să se distanţeze uşor în 50,08 secunde, în faţa Nataliei Kaczmarek (50,29) şi a lui Britton Wilson (51,26).

Campioana olimpică Jasmine Camacho-Quinn a impus apoi ritmul în proba feminină de 100 de metri garduri, portoricana câştigând cu 12,45 secunde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici