Eddy Merckx: Turul Franţei se poate câştiga şi fără dopaj

Fostul cliclist belgian Eddy Merckx a declarat, duminică, într-un interviu pentru Le Parisien, că Turul Franţei se poate câştiga şi fără dopaj, după ce americanul Lance Armstrong afirmase că nimeni nu se poate impune în "Marea Buclă" dacă nu recurge la substanţe dopante.

383 afișări
Imaginea articolului Eddy Merckx: Turul Franţei se poate câştiga şi fără dopaj

Eddy Merckx: Turul Franţei se poate câştiga şi fără dopaj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Când văd declaraţiile unora sunt extrem de mâhnit. Nu ar trebui ca toţi cicliştii să fie puşi pe acelaşi plan. Turul Franţei se poate câştiga şi fără dopaj. Acum cu paşaportul biologic, trişorii nu pot ajunge departe. Pe vremea mea, nu existau astfel de produse care să-ţi îmbunătăţească calităţile", a spus Merckx, cvintuplu câştigător în Turul Franţei.

Fostul rutier belgian consideră că Lance Armstrong a avut ghinionul de a concura într-o perioadă în care dopajul era prezent în ciclism: "Armstrong a avut ghinionul de a concura într-o perioadă în care medicina a pus stăpânire pe ciclism. Dar el are şi multe merite. L-am întâlnit după ce a învins cancerul. A văzut moartea cu ochii".

Americanul Lance Armstrong a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Le Monde, că este imposibil să câştigi Turul Franţei fără să te dopezi. "Este imposibil să câştigi Turul Franţei fără dopaj, deoarece este o probă de anduranţă, unde oxigenul este determinant", a spus Armstrong.

Eddy Merckx, în vârstă de 68 de ani, a câştigat Turul Franţei în 1969, 1970, 1971, 1972 şi 1974.

Ediţia cu numărul 100 a Turului Franţei a debutat sâmbătă, iar prima etapă disputată între localităţile Porto-Vecchio şi Bastia a fost câştigată la sprint de germanul Marcel Kittel (Argos).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici