Finala Cupei României, Corvinul Hunedoara - Oţelul Galaţi, se joacă miercuri

  • Finala Cupei României se va juca miercuri, de la ora 20.30, între Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi.
  • „Fiecare minge va fi importantă. Va fi o finală atractivă”, spune Dorinel Munteanu.
  • „Finalele nu prea se joacă, se câştigă. Sper că ne va prinde ora jocului în formă maximă”, afirmă Florin Maxim.
828 afișări
Imaginea articolului Finala Cupei României, Corvinul Hunedoara - Oţelul Galaţi, se joacă miercuri

Finala Cupei României, Corvinul Hunedoara - Oţelul Galaţi, se joacă miercuri

Este pentru a doua oară când ultimul act al competiţiei are loc la Sibiu, după ce, în 2023, Sepsi a învins-o pe Universitatea Cluj la loviturile de departajare.

Oţelul joacă iar finala Cupei după ce în 2004 ajungea în premieră în această fază a competiţiei. Cea mai mare performanţă a gălăţenilor în Cupa României datează de acum 20 de ani când, în sezonul 2003/2004 au ajuns în finală! Pe stadionul Cotroceni din Capitală, Oţelul pierdea însă, 0-2 cu Dinamo Bucureşti, goluri marcate după pauză de Vlad Munteanu şi Claudiu Niculescu.

„Ţinând cont că suntem în faţa finalei acestei competiţii, atât echipa noastră cât şi adversarul nostru de mâine au dovedit că au dat importanţă şi au respectat această competiţie. Din punctul meu de vedere, nu se întâlnesc surprizele acestei competiţii. Cred că la începutul competiţiei, nici nouă şi nici Corvinului nu ne dădea nmeni nicio şansă. (…) Ne dorim foarte mult să adăugăm la palmaresul nostru şi acest trofeu. Cu siguranţă va fi un joc foarte agresiv, foarte aprig, disputat, fiecare minge va fi importantă, va trebui să luptăm şi să câştigăm fiecare metru de teren. Va fi o finală atractivă”, a declarat Dorinel Munteanu înaintea partidei.

După ce a dominat şi învins trei formaţii de prim eşalon, Corvinul joacă în ultimul act, deşi este o nou-promovată în L2!

„Finalele nu prea se joacă, se câştigă. Sper că ne va prinde ora jocului în formă maximă. Noi suntem bine, din punct de vedere medical am tot lotul la dispoziţie. (…) Suntem o echipă tânără, cu jucători care doresc să se afirme. Din momentul venirii mele la Hunedoara, tot timpul îmi doresc mai mult şi ei trebuie să-şi dorească să fie mai buni, de la zi la zi, de la an la an”, a declarat antrenorul hunedorenilor, Florin Maxim.

Finala Cupei României Betano, ediţia 2023-2024, Corvinul Hunedoara – Oţelul Galaţi, va fi arbitrată de o brigadă care îl va avea la centru pe Marcel Bîrsan. Acesta îi va avea alături pe asistenţii Vladimir Urzică, aflat la ultimul său meci din carieră, şi Imre Bucsi, şi pe al patrulea oficial Florin Andrei. În camera VAR se vor afla Rareş Vidican şi Szablocs Kovacs. Observator din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor va fi Nicolae Grigorescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici