Fiorentina.it: Un lucru este sigur: "Il Fenomeno" s-a întors

Atacantul român Adrian Mutu, care a marcat două goluri pentru AC Fiorentina, joi, în meciul câştigat cu Chievo, scor 3-2, în optimile Cupei Italiei, a fost declarat de presa din Italia cel mai bun jucător al echipei din Florenţa în acest joc.

15 afișări
Imaginea articolului Fiorentina.it: Un lucru este sigur: "Il Fenomeno" s-a întors

Fiorentina.it: Un lucru este sigur: "Il Fenomeno" s-a întors (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

"Greutatea Fiorentinei în acest meci a căzut pe umerii lui, iar jucătorul român s-a comportat în consecinţă. Mutu a fost cel care a gestionat toate acţiunile ofensive ale echipei sale şi a făcut-o cum trebuie. Oportunist ca întotdeauna la golul de 1-1 şi foarte frumoasă finalizarea sa la reuşita de 3-2. Un lucru este sigur, «Il Fenomeno» s-a întors", a titrat Fiorentina.it, care l-a notat pe atacantul român cu nota 8.

Aceeaşi notă, cea mai mare primită de un jucător în partida Fiorentina-Chievo, i-a fost acordată lui Mutu şi de site-ul sportvai.it, care a specificat că internaţionalul român a fost liderul formaţiei Viola: "A fost liderul Fiorentinei deoarece pe lângă goluri, care întodeauna te aştepţi de la Mutu să le marcheze, a reuşit să interpreteze în cel mai bun mod rolul de căpitan".

Site-ul Fiorentinanews.it a menţionat că Mutu a reuşit să fie "briliant" în acest an atât în campionat, cât şi în Cupa Italiei, notând-ul pe atacantul român cu 7,5 pentru prestaţia de joi. "Campionat sau Cupa Italiei, în acest moment pentru Mutu nu este nicio diferenţă, având în vedere că a reuşit să fie briliant şi să marcheze cu regularitatea pe care o avea în trecut. Este singurul care poate crea ceva neaşteptat", a notat sursa citată.

Tot nota 7,5 a primit-o atacantul român şi din partea site-ului violanews.com care a menţionat: "Patru goluri marcate în trei partide, mă scuzaţi dacă este puţin. Un gol cu capul şi unul venit după o acţiune personală. A fost singurul care a mai încercat ceva într-un compartiment ofensiv experimental al Fiorentinei. Singurele periocole pentru Chievo au venit din picioarele lul. Fenomen".

Site-ul Calciotoscano.it l-a catalogat pe Mutu drept "Maestru" pentru jocul prestat la meciul cu Chievo: "Maestru! Două goluri marcate şi multe alte faze. De unul singur a ţinut sub presiune toată apărarea echipei Chievo".

Prestaţia excelentă a jucătorul român a fost lăudată chiar şi de tehnicianul Fiorentinei, Cesare Prandelli. "De la Mutu, atunci când e sănătos, te aştepţi mereu să facă jocuri excelente. Ne-am dat seama de asta atunci când Mutu nu era disponibil. Din fericire s-a întors, iar atunci când el este pe teren ştim că ne putem aştepta la un rezultat important", a precizat tehnicianul Fiorentinei

Atacantul Adrian Mutu, care a fost integralist, a înscris două goluri în meciul câştigat de Fiorentina, joi, scor 3-2 (1-2), împotriva formaţiei Chievo Verona, în optimile de finală ale Cupei Italiei. Mutu a marcat în minutele 35 şi 77, în timp ce Babacar a înscris celălalt gol al Fiorentinei. Pentru Chievo au punctat Granoche, în minutul 7, şi Bentivoglio, în minutul 38.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici