Franţa a retras candidatura oraşului Lyon pentru Euro-2020

Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Noël Le Graët, a anunţat, vineri, că Franţa a retras candidatura oraşului Lyon pentru organizarea de meciuri la Euro-2020, care se va disputa în 13 oraşe din tot atâtea ţări.

49 afișări
Imaginea articolului Franţa a retras candidatura oraşului Lyon pentru Euro-2020

Franţa a retras candidatura oraşului Lyon pentru Euro-2020 (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

"Vreau să-i spun preşedintelui UEFA, Michel Platini, că ne retragem candidatura", a declarat Le Grat într-o conferinţă de presă de prezentare a calendarului Euro-2016, ce va fi găzduit de Franţa.

"2016 este un cadou magnific făcut Franţei. În numele solidarităţii este normal să lăsăm şansa altor oraşe şi ţări europene pentru 2020", a adăugat Le Graet.

"Mă bucur pentru această decizie înţeleaptă", a afirmat la rândul său preşedintele UEFA, Michel Platini.

FFF a propus în septembrie 2013 candidatura oraşului Lyon pentru a găzdui trei meciuri din faza grupelor şi unul din optimi.

Naţiunile interesate de găzduirea de meciuri la Euro-2020 pot depune candidaturile oficiale până vineri la miezul nopţii. Instanţa europeană va comunica sâmbătă numărul de dosare depuse, urmând apoi inspecţiile UEFA din mai până în august.

Comitetul Executiv UEFA va desemna oraşele alese la 25 septembrie 2014.

Dosarul de candidatură a oraşului Bucureşti la organizarea unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din anul 2020 a fost transmis, joi, la UEFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici