Lucian Bute, pugilistul anului 2008 pentru Fight News Canada

Românul Lucian Bute, care şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, învingându-l pe Librado Andrade la 25 octombrie, a fost desemnat de Fight News Canada pugilistul anului 2008.

24 afișări
Imaginea articolului Lucian Bute, pugilistul anului 2008 pentru Fight News Canada

Lucian Bute, pugilistul anului 2008 pentru Fight News Canada (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lucian Bute. Singurul care a terminat anul la fel cum l-a început: campion", notează fightnews.ca, site specializat în box.

Sursa citată a desemnat, de asemenea, meciul dintre Bute şi Librado Andrade drept înfruntarea anului: "La ce te poţi aştepta mai mult de la un meci? Putere, atmosferă, abilitat, dramă, controversă, acest meci a avut de toate şi chiar mai mult". Runda anului a fost aleasă de site-ul canadian a 12-a repriză a meciului dintre Bute şi Andrade, în care românul a fost trimis la podea şi a fost numărat de arbitru, însă a fost salvat de gongul final şi şi-a păstrat titlul mondial.

FightNews Canada l-a desemnat şi pe Stephane Larouche, care îl pregăteşte pe Lucian Bute, antrenorul anului 2008.

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins, în 25 octombrie 2008, pe mexicanul Librado Andrade, într-un meci disputat la Montreal. Bute s-a impus la puncte, după un meci de 12 reprize, însă în ultimele secunde ale meciului românul a căzut la podea şi a fost numărat de arbitru, fiind "salvat" de gongul final.

Citeşte şi:

Bute l-a învins pe Andrade şi şi-a păstrat titlul la categoria supermijlocie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici