Lukoil a cumpărat o mare echipă de fotbal. Detaliile din spatele tranzaţiei

Compania petrolieră rusă Lukoil a anunţat luni că a cumpărat clubul Spartak Moscova din prima ligă rusă, precum şi stadionul din Moscova unde se joacă meciurile de acasă, relatează Reuters.

23049 afișări
Imaginea articolului Lukoil a cumpărat o mare echipă de fotbal. Detaliile din spatele tranzaţiei

Lukoil a cumpărat o mare echipă de fotbal. Detaliile din spatele tranzaţiei

Spartak se confruntă cu probleme financiare în urma intervenţiei militare a Rusiei în Ucraina, care a provocat o avalanşă de sancţiuni occidentale împotriva Moscovei şi a izolat şi mai mult comunitatea de afaceri rusă.

Lukoil, care a fost sponsorul general al Spartak timp de peste două decenii, a declarat că achiziţionarea unei participaţii de 100% în cadrul clubului a însemnat că vechiul proprietar şi preşedinte, Leonid Fedun, va renunţa la toate rolurile sale manageriale.

"Vreau să-mi exprim recunoştinţa sinceră faţă de prietenii şi colegii mei de la Lukoil pentru că au acceptat să sprijine un proiect social atât de important precum Spartak în această situaţie extrem de dificilă", a declarat Fedun într-o declaraţie pe site-ul clubului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici