Mircea Sandu vrea să îşi vadă dosarul de la CNSAS

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a depus, vineri, o cerere la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii pentru exercitarea dreptului de acces la propriul dosar, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al FRF.

11 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu vrea să îşi vadă dosarul de la CNSAS

Mircea Sandu vrea să îşi vadă dosarul de la CNSAS (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Având în vedere articolele apărute în mass-media referitoare la eventuala colaborare a unor persoane din lumea fotbalului cu fosta Securitate, precum şi dorinţa de a nu exista nicio suspiciune asupra persoanei mele în legătură cu acest subiect, precizez că vineri, 3 iulie 2009, am formulat către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii o cerere pentru exercitarea dreptului de acces la propriul dosar. Prin acest demers am solicitat efectuarea tuturor verificărilor necesare în vederea identificării dosarelor sau documentelor intocmite de fosta Securitate pe numele meu", spune Sandu în comunicat.

El solicită în mod public oricărui cetăţean român interesat de eventualele legături ale preşedintelui FRF cu Securitatea să facă demersuri pentru a avea acces la dosarul său.

"Având în vedere dreptul de acces la informaţiile de interes public, solicit oricărui cetăţean român interesat, sau reprezentanţilor mass-media sau ai organizaţiilor neguvernamentale legal constituite, să facă toate demersurile, în temeiul Ordonanţei de Urgenţă nr. 24 din 5 martie 2008, pentru a avea acces la dosarul meu şi pentru a deconspira oricare eventuale legături ale persoanei mele cu fosta Securitate. Fac acest lucru pentru ca cei interesaţi să işi poată exercita dreptul de a fi informaţi în legătură cu existenţa sau inexistenţa calităţii mele de lucrător al fostei Securităţi sau de colaborator al acesteia. În acelaşi context, doresc să precizez că nu am absolut nicio legătură cu apariţia articolelor menţionate mai sus. Orice acuze directe sau indirecte referitoare la presupusa mea implicare în publicarea acestor articole constituie doar dovezi de rea-credinţă din partea acelora care le-au formulat", menţionează Mircea Sandu.

În ultimele zile, presa a relatat despre existenţa mai multor dosare la CNSAS, potrivit cărora foşti jucători sau oameni de fotbal au fost informatori ai Securităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici