Preşedintele Uruguayului şi fotbalistul Diego Lugano îl apără pe Suarez

Preşedintele Uruguayului, Jose Mujica, şi căpitanul selecţionatei uruguayene, Diego Lugano, şi-au arătat susţinerea faţă de Luis Suarez, apărându-l pe fotbalistul acuzat că l-a muşcat pe Giorgio Chellini la meciul cu Italia, de la Cupa Mondială.

304 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Uruguayului şi fotbalistul Diego Lugano îl apără pe Suarez

Giorgio Chiellini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu nu l-am văzut muşcând pe nimeni, însă fotbaliştii în general primesc lovituri pe teren cu picioarele, chiar foarte puternice, şi le suportă", a spus Mujica, adăugând că Luis Suarez este un fotbalist excelent.

Căpitanul Diego Lugano este de părere că Suarez este persecutat de presă. Întrebat de un jurnalist britanic despre "incidentul Suarez", Lugano a răspuns: "Ce incident? Nu ştiu despre ce incident vorbeşti. Ai nişte socoteli de reglat?". "Presa britanică îl persecută pe Suarez, toată lumea ştie asta. Astfel se vând ziarele. Dacă nu, nu eraţi aici. Meciul de marţi era Uruguay - Italia şi următorul va fi cu Columbia. Nu văd de ce ziarele britanice scriu despre Suarez. Suntem mulţumiţi de victorie. Cred că tu nu eşti mulţumit, se vede pe chipul tău că nu eşti mulţumit de victoria Uruguayului", i-a mai spus el jurnalistului.

Lugano a precizat că FIFA a deschis procedura disciplinară împotriva lui Suarez "la presiunea presei". Fotbalistul a menţionat că incidentul dintre Suarez şi Chiellini nu era unul important şi că face parte din fotbal, care este "un sport de contact". "A fost un contact fizic între doi rivali. Nu existau riscuri. Se dramatizează situaţia. La această Cupă Mondială au existat lovituri la genunchi, lovituri cu cotul şi nu se vorbeşte despre acestea. Însă Luis este un subiect bun pentru ziare. Dacă aş fi fost eu protagonistul acelei faze, nu s-ar fi întâmplat nimic", a declarat Diego Lugano.

FIFA a anunţat, în noaptea de marţi spre miercuri, că a deschis o procedură disciplinară împotriva atacantului reprezentativei Uruguayului Luis Suarez, care l-a muşcat pe fundaşul italian Giorgio Chiellini, la meciul din etapa a treia a Grupei D a Cupei Mondiale din Brazilia. FIFA precizează în comunicat că instanţa disciplinară, independentă, este abilitată să sancţioneze infracţiuni care scapă arbitrului în cadrul unui meci.

Luis Suarez riscă o sancţiune dură din partea forului mondial, având în vedere că este recidivist. Suspendarea maximă prevăzută în regulamentul FIFA este de 24 de meciuri sau doi ani.
În minutul 80 al meciului de marţi, de la Natal, atacantul l-a muşcat de umăr pe Chiellini. Italianul şi-a tras tricoul pentru a-i arăta semnele rămase arbitrului, care nu a sancţionat gestul uruguayanului. Însă acţiunea nu a scăpat camerelor de luat vederi.

Naţionala statului sud-american a câştigat cu scorul de 1-0 partida cu Italia şi s-a califcat în optimile de finală ale Cupei Mondiale, fază în care va întâlni Columbia, la 28 iunie, la Rio de Janeiro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici