Raul Badiu, victorie în prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri

Raul Badiu a reuşit prima victorie la general din carieră, chiar de ziua sa de naştere, fiind cel mai rapid la Raliul Harghitei, etapa care a deschis sezonul în Campionatul Naţional de Raliuri.

89 afișări
Imaginea articolului Raul Badiu, victorie în prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri

Raul Badiu, victorie în prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri

Un total de 75 de echipaje din 4 ţări au fost prezente la startului noului campionat, care s-a dat conform tradiţiei din ultimii ani pe asfaltul din Harghita.

La doar a doua sa cursă din carieră la bordul modelului Skoda Fabia Rally2 Evo, sibianul Raul Badiu a reuşit surpriza şi a câştigat prima sa cursă din carieră, devenind astfel şi primul lider al sezonului 2024.

Badiu a profitat de faptul că marele favorit Simone Tempestini a întâmpinat probleme tehnice chiar pe prima probă specială şi a pierdut peste 20 de minute, astel că s-a instalat în fruntea clasamentului. Până la final, acesta nu a mai cedat poziţia de lider, încheind cei peste 120 de kilometri în 59:37,9 minute, cu un avans de 38,6 secunde în faţa următorului clasat, Andrei Gîrtofan. Al treilea în clasament a fost bulgarul Martin Surilov.

La final, Badiu a primit un tort din partea apropiaţilor, acesta împlinind chiar în ziua victoriei vârsta de 32 de ani. "Este cel mai frumos cadou pe care îl puteam primi. Este prima mea victorie la general, am visat la asta de când m-am apucat de raliu", a spus acesta la final.

Deşi imediat după prima probă a început o cursă de revenire, Tempestini a avut o misiune imposibilă, cu toate că a câştigat 9 dintre cele 12 probe speciale ale raliului. Nu a fost singurul pilot care a întâmpinat probleme. Cu 5 victorii obţinute de-a lungul anilor în Harghita, Bogdan Marişca a ieşit în decor şi a trebuit să abandoneze. Un rezultat spectaculos a fost obţinut de Norbert Maior, al patrulea timp, dar care a luat punctele aferente locului 3, având în vedere că bulgarul Surilov nu punctează în clasament.

Următoarea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Betano va avea loc pe 10-11 mai în Argeş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici