Respect! Djokovic şi Zverev, show şi la declaraţii: "Îţi mulţumesc că m-ai lăsat să câştig, tata va plânge până la anul"

Alexander Zverev (21 de ani, 5 ATP) a dat, duminică, la Londa, prima mare lovitură a carierei de jucător de tenis, iar ceremonia de după finala Turneului Campionilor a fost dominată de respect şi unele glume.

6269 afișări
Imaginea articolului Respect! Djokovic şi Zverev, show şi la declaraţii: "Îţi mulţumesc că m-ai lăsat să câştig, tata va plânge până la anul"

Respect! Djokovic şi Zverev, show şi la declaraţii: "Îţi mulţumesc că m-ai lăsat să câştig, tata va plânge până la anul"

După două seturi, 6-4, 6-3, în care Zverev a arătat că victoria cu Federer, din semifinale, 7-5, 7-6, nu a fost întâmplătoare, Djokovic a fost primul care a luat cuvântul: "Ai jucat mult mai bine decât în grupă, ai meritat să câştigi. Eşti tânăr, dar ai o carieră uimitoare în faţa ta. Pentru că a venit vorba de tinereţe, sper să mai joc mulţi ani şi să ne mai vedem de câteva ori", i-a spus Nole tânărului căruia îi lăsase doar cinci game-uri miercuri, în faza grupelor, pentru ca mai apoi să treacă la mulţumiri: "Mulţumesc echipei mele pentru un sezon grozav, evident azi nu s-a terminat cum am vrut eu. Vă mulţumesc, împreună am avut o revenire incredibilă. Nu în cele din urmă, vă mulţumesc vouă, fanilor, care faceţi sportul acesta atât de frumos. Faceţi acest sport foarte frumos pentru noi, ne face plăcere să jucăm tot anul în faţa voastră".

Discursul unui câştigător pus pe glume

Devenit primul neamţ din 1993 încoace triumfător la Turneul Campionilor şi cel mai tânăr câştigător de la Novak Djokovic în 2008, Zverev a fost marcat de moment şi s-a prăbuşit pe teren imediat după succes. Apoi, însă, emoţiile au dispărut: "Chiar acum nu pot descrie ceea ce simt. Vreau să-l felicit pe Novak, nu te-am văzut jucând niciodată ca în partea a doua a acestui sezon. Abia dacă ai pierdut un meci! Toată lumea ştie cât de bun eşti ca jucător, dar puţini ştiu cum eşti ca persoană...Apreciez că pot împărţi terenul cu tine, dar şi că m-ai lăsat să câştig azi (n. red - declaraţie dată cu zâmbetul pe buză). Felicitări şi echipei tale, sunteţi un grup incredibil", a fost mesajul pentru Djokovic, urmat de unul pentru propria echipă: "Bineînţeles, mulţumesc tatălui şi echipei mele. Tată, eşti cel mai tare antrenor, probabil nu te vei opri din plâns până la anul! Îi mulţumesc şi lui Ivan Lendl că s-a alăturat echipei, fizioterapeutului care are grijă de corpul meu, dar şi fanilor care au fost uimitori în această săptămână.

Chiar dacă am avut ieri un moment mai tensionat, vă mulţumesc pentru susţinere. Iubiţi acest sport, îl faceţi mai uşor pentru noi, vă mulţumesc din inimă! Ştiu că discursul meu e lung, dar vreau să mulţumesc sponsorilor, copiilor de mingi şi arbitrilor care fac posibil acest eveniment, sper să ne revedem şi în 2019", a încheiat "Sascha" Zverev cea mai frumoasă zi a carierei.

De luni, Zverev va urca pe locul al patrulea ATP, peste argentinianul Juan Martin del Potro, în timp ce Nole va rămâne lider absolut, cu un avans de peste 1.500 de puncte în faţa lui Rafael Nadal.

ARTICOL din publicaţia Prosport, partener Mediafax

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici