Sandu: Sper ca Steaua şi Ministerul Apărării să rezolve problema stadionului

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că speră ca oficialii clubului Steaua şi Ministerul Apărării Naţionale să rezolve problema stadionului din Bulevardul Ghencea.

14 afișări
Imaginea articolului Sandu: Sper ca Steaua şi Ministerul Apărării să rezolve problema stadionului

Sandu: Sper ca Steaua şi Ministerul Apărării să rezolve problema stadionului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Acum îl înţeleg şi pe Becali. Dacă a băgat 30 de milioane de euro în refacerea stadionului, a gazonului, în nocturnă, în terenurile pe care le-a făcut... De ce nu şi-a făcut însă documente în regulă încât aceşti bani să se amortizeze în 20 de ani fără chirii? Pentru că astea rămân acum bunuri ale statului român. Steaua să se ducă la Piteşti, să se ducă în altă parte. Să vedem dacă Ministerului Apărării îi convine să rămână aşa, cu o bază sportivă neutilizată care să ajungă în paragină. Pentru că baza aia produce costuri zilnice de întreţinere, ai apă, căldură, tunsul ierbii, îngrăşăminte şi multe altele. E o problemă între clubul Steaua şi Ministerul Apărării, sper să şi-o regleze", a spus oficialul FRF.

Sandu afirmă că Steaua poate juca meciurile din Liga Europa pe stadionul din Buzău numai dacă acesta întruneşte condiţiile impuse de UEFA. "Dacă stadionul se ridică la standardele UEFA atunci s-ar putea juca acolo. Nu ştiu dacă riscă Steaua să-şi piardă şi licenţa. Domnul Duru se ocupă de licenţiere. Probabil, după ce se termină procesul de licenţiere şi apelul, preşedintele comisiei cu domnul Duru vor ieşi să explice ce s-a întâmplat", a menţionat Mircea Sandu.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Mircea Sandu a adăugat că mediatizarea excesivă a conducătorilor de cluburi a dus la problemele dintre suporterii stelişti şi finanţatorul FC Steaua. "Eu spun mereu să nu se mai promoveze conducătorii la televizor. Să îi lăsaţi vreo şase luni în pace să vedeţi cum turbează fără să mai apară la televizor. Preşedintele federaţiei trebuie să apară la televizor o dată la trei luni să mai spună câte ceva din activitate, dar preşedinţii de cluburi nici nu trebuie băgaţi în seamă. Doar jucătorii şi antrenorii, ei sunt cei care fac spectacolul. De aia s-a ajuns la ce s-a ajuns la Steaua, pe declaraţii care au deranjat. Nu s-a controlat Gigi şi iată că apar probleme cu suporterii. Nu se poate ca Steaua să joace cu Craiova în faţa a 2-3.000 de spectatori", a explicat Sandu.

Ministerul Apărării Naţionale a precizat, miercuri, într-un comunicat, că FC Steaua a întârziat plata chiriei pentru Stadionul Steaua cu peste 60 de zile şi conform înţelegerii dintre cele două părţi, contractul este reziliat automat. Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, l-a acuzat pe ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, că a mărit chiria la Stadionul Steaua şi a precizat că îşi doreşte să mute echipa Steaua pe o altă arenă.

Becali a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că formaţia "roş-albastră" va evolua în sezonul următor al Ligii I pe Stadionul Gloria din Buzău, el menţionând că a întocmit deja un contract în acest sens.

Directorul Departamentul Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, Viorel Duru, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că FC Steaua trebuie să prezinte până la 31 mai un contract pentru un stadion licenţiat pentru Liga I şi Liga Europa, în caz contrar punându-se "problema nelicenţierii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici