Totul despre Euro 2024: 10 oraşe gazdă, finala se joacă Berlin. Preţul biletelor începe de la 30 euro, transport gratuit inclus

Informaţii utile pentru suporterii români care vor lua cu asalt Germania, la turneul final de la vară.

814 afișări
Imaginea articolului Totul despre Euro 2024: 10 oraşe gazdă, finala se joacă Berlin. Preţul biletelor începe de la 30 euro, transport gratuit inclus

Totul despre Euro 2024: 10 oraşe gazdă, finala se joacă Berlin. Preţul biletelor începe de la 30 euro, transport gratuit inclus

Fanii tricolori au ocazia să însoţească naţionala de fotbal la Campionatul European din Germania, după ce selecţionata condusă de Edy Iordănescu a obţinut sâmbătă calificarea, după 2-1 cu Israel.

Competiţia se va juca în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024, începând Munchen, iar organizatorii au anunţat că vor uşura viaţa suporterilor, scurtând călătoriile pentru durabilitate şi se vor axa pe lupta împotriva rasismului.

„Va fi ca o petrecere”

Germania organizeză din nou un turneu important de fotbal la 18 ani după Cupa Mondială din 2006. Totul pare pus la punct încă de pe acum. Stadioanele, conexiunile şi facilităţile de cazare sunt încă în stare excelentă şi vor fi folosite şi pentru Euro 2024. „2006 nu poate fi repetat, dar poate fi propus din nou într-un mod diferit”, a declarat Philipp Lahm, responsabil cu organizarea.

Căpitanul Cupei Mondiale din 2014 a Germaniei este directorul turneului. Poate că nu are charisma lui Franz Beckenbauer, şef în 2006, dar îşi cunoaşte bine treaba. „Un turneu mare în inima Europei trebuie să fie ca o petrecere în care oamenii sunt bineveniţi, vrem să sărbătorim împreună”.

Petrecerea se va desfăşura în 10 oraşe, 9 stadioane fiind deja scena evenimentului în urmă cu 18 ani: noua arenă intrată pe listă este Düsseldorf (47.000 de locuri), în timp ce Nürnberg, Hanovra şi Kaiserslautern au ieşit.

Meciul de deschidere se va ţine la München (67.000), iar închiderea - la Berlin (70.000). Celelalte locaţii: Köln (47.000), Dortmund (66.000), Frankfurt (48.000), Gelsenkirchen (50.000), Hamburg (50.000), Leipzig (42.000) şi Stuttgart (54.000).

600 de euro, un tichet la semifinale

Lovitura de start se va da într-o zi de vineri, 14 iunie, finala va fi exact o lună mai târziu. Tragerea la sorţi pentru faza finală sâmbătă, 2 decembrie, la Hamburg. Biletele sunt deja puse în vânzare, preţurile variază de la 30 la 1.000 de euro şi variază în funcţie de meciuri (deschidere, grupe, faza de eliminare directă).

Dacă luăm ca exemplu semifinalele, se începe de la 80 şi se ajunge până la 600 de euro. Prima fază de vânzări (1,2 milioane) s-a încheiat pe 26 octombrie. Cererile depăşesc cele 2,7 milioane disponibile şi procesul se va derula prin tragere la sorţi.

Dar promisiunea UEFA este să aloce 80% din bilete fanilor şi doar restul sponsorilor şi instituţiilor. Peste un milion de bilete vor fi puse în vânzare după tragerea la sorţi din runda finală.

Se vrea turneul fără maşini

„Sustenabilitatea va fi un subiect foarte important”, a spus Lahm. În zilele meciului, deţinătorii de bilete vor putea călători gratuit cu mijloacele de transport în comun, pentru a facilita călătoriile şi a renunţa la maşină.

Spectatorii vor beneficia de un permis valabil 36 de ore, utilizabil de la ora 6.00 în ziua meciului până la ora 18.00 a doua zi, în oraşele gazdă.

Este de aşteptat ca în unele oraşe în jur de 70% dintre spectatori să folosească transportul public, pentru a se deplasa la stadion. UEFA a organizat Forumul Respect, pentru a defini liniile directoare ale turneului. Trei directive principale: de mediu, sociale şi organizaţionale.

Lupta cu rasismul; egalitatea de gen la locul de muncă; contribuţia la reducerea schimbărilor climatice care constituie o problemă pentru evenimentele mari sunt teme de bază Pentru fani, calendarele de grup sunt concepute pentru a reduce călătoriile la minimum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici